Zakelijke aansprakelijkheidsverzekering 

Vind de goedkoopste verzekering bij meer dan 10 verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van ASRLogo van De GoudseLogo van HiscoxLogo van Chubb Insurance

Vrijblijvend advies? We helpen je graag

Ik heb interesse in
Jouw gegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres
E-mailadres (ter controle)
Naam bedrijf, stichting of vereniging (optioneel)
Postcode
Huisnummer en toevoeging
Geef mij vrijblijvend advies
Bedankt voor je aanvraag!

Financieel adviseur Haaker & Daas heeft je aanvraag ontvangen. Ze gaan aan de slag met een premievoorstel en advies op maat. Ze zullen je bellen om dit met je door te nemen en je vrijblijvend advies te geven.

Niet alleen voor particulieren kan een aansprakelijkheidsverzekering van pas komen bij het veroorzaken van financiële schade bij anderen, maar ook voor bedrijven is het een verstandige optie om een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Er kan namelijk ook schade optreden bij klanten door toedoen van jouw bedrijf. Je kunt er bijvoorbeeld aan denken dat je een schildersbedrijf hebt en dat je verf valt over een duur kleed van je klant, waardoor er een hoog bedrag aan financiële schade ontstaat. Of er kan een golfplaat van je bedrijfspand afwaaien, waardoor er schade wordt aangericht aan auto’s die daar in de buurt stonden. Een aansprakelijkheidsverzekering zorgt er dan voor dat de schade die tijdens het werk worden veroorzaakt worden gedekt.

Aanbieders van een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering

Waarom zou je een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringVoor privésituaties hebben veel particulieren een aansprakelijkheidsverzekering om mogelijke schade te dekken. Deze verzekering dekt echter niet de kosten voor de schade die als bedrijf wordt veroorzaakt. Deze schade kan soms erg in de papieren lopen en enkele duizenden tot honderdduizenden euro’s gaan kosten, afhankelijk van het type ongeluk. Zeker als je een klein bedrijf hebt, zul je vaak deze kosten niet zelfstandig kunnen betalen, waardoor je zonder zakelijke aansprakelijkheidsverzekering flink in de problemen kunt komen.
Vaak is het niet verplicht om deze verzekering af te sluiten, maar sommige opdrachtgevers kunnen je wel eisen dat je verzekerd bent voordat ze zaken met je gaan doen.

Waar kun je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Het kan dus zeker een erg verstandige keuze zijn om een aansprakelijkheidsverzekering te kiezen. Echter, veel bedrijven en ZZP’ers vragen zich dan af waar je dit type verzekering kunt afsluiten. Op Aansprakelijkheidsverzekering.nl kun je de verschillende maatschappijen vergelijken en de zakelijke aansprakelijkheidsverzekering kiezen die het beste aansluit bij je wensen. Op dit moment zijn er twee maatschappijen die zowel een zakelijke als een particuliere aansprakelijkheidsverzekering aanbieden, namelijk Centraal Beheer en OHRA.

Wat is er niet verzekerd met een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering?

Een belangrijk onderscheid dat moet worden gemaakt is tussen deze verzekering en de beroepsaansprakelijkheid. Met dit type verzekering moet gedacht worden aan situaties waarbij er door jouw fouten op werk schade ontstaat, zoals door verkeerd gegeven advies. De beroepsaansprakelijkheid dekt dus vermogensschade en deze is bij sommige beroepen wettelijk verplicht, zoals bij accountants en advocaten.
Daarnaast is schade die ontstaat door spullen die “onder toezicht” staan, zoals een keuken die je aan het plaatsen bent, niet verzekerd met de zakelijke aansprakelijkheidsverzekering.

5/5 - (32 stemmen)
Vergelijk & Bespaar
  • Vergelijk snel & eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Eenvoudig aanvragen: bespaar tot maar liefst: € 150,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten.
Aanbevolen door experts
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten.Consumentenbond logo