Aansprakelijkheidsverzekering zzp kosten

Vind de goedkoopste verzekering bij meer dan 10 verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van ASRLogo van De GoudseLogo van HiscoxLogo van Chubb Insurance

Vrijblijvend advies? We helpen je graag

Ik heb interesse in
Jouw gegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres
E-mailadres (ter controle)
Naam bedrijf, stichting of vereniging (optioneel)
Postcode
Huisnummer en toevoeging
Geef mij vrijblijvend advies
Bedankt voor je aanvraag!

Financieel adviseur Haaker & Daas heeft je aanvraag ontvangen. Ze gaan aan de slag met een premievoorstel en advies op maat. Ze zullen je bellen om dit met je door te nemen en je vrijblijvend advies te geven.

Aansprakelijkheidsverzekering zzp kosten: bereken je persoonlijke premie
Aansprakelijkheidsverzekering zzp kosten: bereken je persoonlijke premie

Als zzp’er wil je lekker aan de slag gaan. Zonder je zorgen te maken over eventuele schade. Een ongeluk zit helaas in een klein hoekje. Je morst verf op de vloerbedekking van je klant. Of je plaatst een wasmachine niet goed, waardoor deze lekt. Jij bent aansprakelijk voor die schade. Sluit daarom op tijd een aansprakelijkheidsverzekering zzp tegen lage kosten af. Voor een voordelige premie ben je voor een hoog bedrag verzekerd. Zo weet je zeker dat de schade, die je tijdens je werk veroorzaakt, vergoed wordt. Er zijn verschillende soorten verzekeringen voor zzp’ers. Belangrijk zijn de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Je bent meestal niet verplicht een aansprakelijkheidsverzekering zzp af te sluiten. Toch is het wel verstandig om dat te doen. Kleine fouten hebben vaak grote gevolgen. Vooral als je in een beroep werkt met een hoger risico.

Waarom kosten maken voor een aansprakelijkheidsverzekering zzp?

Steeds vaker vragen opdrachtgevers of je een aansprakelijkheidsverzekering zzp hebt. Ze willen namelijk zeker weten dat eventuele schade vergoed wordt. In dat geval kom je gemakkelijker binnen als je zo’n verzekering hebt. Ook brancheorganisaties stellen een aansprakelijkheidsverzekering soms verplicht. Anders kun je geen lid worden. Gelukkig kun je tegen lage kosten een aansprakelijkheidsverzekering zzp afsluiten. Die kosten zijn bovendien fiscaal aftrekbaar. De premie van een aansprakelijkheidsverzekering wordt bepaald door je beroep. Ook de hoogte van het verzekerde bedrag speelt daarin mee. Vaak is er een eigen risico. Dat bedrag moet je bij schade zelf betalen. Lees altijd goed de voorwaarden van de verzekering door.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Voor lage maandelijkse kosten sluit je al een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp af. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is een must voor alle zzp’ers en mkb’ers. Deze vergoedt de schade, die je tijdens je werk veroorzaakt. Als je spullen van anderen beschadigt bijvoorbeeld. Of als er iemand gewond raakt door jouw schuld. Ook de schade die je producten veroorzaken, wordt vergoed. En loopt er een stagiaire met je mee? Dan is die gewoon meeverzekerd. Niet alle schade wordt vergoed door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Als je zelf je been breekt op je werk, of je tikt per ongeluk een raampje stuk, wordt dat niet betaald. En zo zijn er meer zaken, die niet onder de verzekering vallen. Bekijk daarom goed de verzekeringspolis. Dan weet je precies waar je aan toe bent. 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Als je veel advies geeft of berekeningen maakt, kun je je weleens vergissen. De gevolgen daarvan komen voor jouw rekening. Als jij een verkeerde tekening maakt, waardoor het bouwplan niet klopt, wordt de bouw vertraagd. Of als een klant door een verkeerd advies van jou ziek wordt, moet jij de zorgkosten betalen. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschermt je tegen deze schadeclaims. Veel opdrachtgevers vragen je naar je aansprakelijkheidsverzekering. Ze willen er zeker van zijn dat financiële schade vergoed wordt. Regel daarom vandaag nog een aansprakelijkheidsverzekering zzp tegen lage kosten. Dan wordt schade door beroepsfouten gedekt. Voor sommige zzp’ers is het belangrijk allebei de verzekeringen af te sluiten. Anderen hebben genoeg aan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Kosten aansprakelijkheidsverzekering zzp vergelijken

De kosten voor een aansprakelijkheid zzp hoeven niet hoog te zijn. Toch is het goed om verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Dat doe je gemakkelijk op Aansprakelijkheidsverzekering.nl. Hier vind je onafhankelijk advies over verschillende verzekeringen, zowel zakelijk als privé. Ontdek de beste aansprakelijkheidsverzekering zzp tegen de laagste kosten. Je kunt de verzekering van je keuze direct afsluiten. Dan kun jij weer met een gerust hart aan het werk.

Waarom zou je als ZZP’er een aansprakelijkheidsverzekering nemen?

Simpel verhaal; een ongeluk zit in een klein hoekje. En als ZZP’er kan het zomaar eens gebeuren dat je per ongeluk schade aan iemand anders of iemand anders’ spullen aanbrengt. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je daartegen verzekerd. Heb je geen verzekering, dan moet je de schade uit eigen zak betalen.

Wat zijn de aansprakelijkheidsverzekering ZZP kosten?

De aansprakelijkheidsverzekering ZZP kosten? Daar is op voorhand natuurlijk weinig van te zeggen. Het ligt er aan welke dekking je kiest en uiteraard met welke verzekeraar je zaken gaat doen. Om een goed beeld van de kosten te krijgen, is het zeer verstandig om diverse verzekeringen goed met elkaar te vergelijken.

Welke aansprakelijkheidsverzekeringen ZZP zijn er?

Wil je een aansprakelijkheidsverzekering ZZP, dan zou je kunnen kiezen voor een bedrijfs- of een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Overigens kun je ook privé een dergelijke verzekering afsluiten en kun je kiezen voor een verzekering met dekking voor heel het gezin.

5/5 - (24 stemmen)
Vergelijk & Bespaar
  • Vergelijk snel & eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Eenvoudig aanvragen: bespaar tot maar liefst: € 150,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten.
Aanbevolen door experts
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten.Consumentenbond logo