Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven

Als bedrijf loop je vaak het risico om per ongeluk schade toe te brengen aan een van je klanten. Als je bijvoorbeeld een bouwbedrijf hebt, kan het gebeuren dat er eens een blik verf omvalt of een ruit van een woning breekt. Op dit soort momenten is het niet fijn, en al helemaal niet goed voor de winst, om zelf al deze kosten te moeten dekken. Gelukkig is er een type verzekering dat je helpt in gevallen van financiële schade: de aansprakelijkheidsverzekering bedrijven, waarover je in onderstaande tekst meer informatie vindt.

Niet alleen particulieren maar ook een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

aansprakelijkheidsverzekering bedrijvenVeel mensen zijn wel op de hoogte dat er voor particulieren een aansprakelijkheidsverzekering is die ze kunnen afsluiten om de kosten te dekken die ontstaan als je schade veroorzaakt bij iemand anders. Echter, niet alleen voor particulieren is dit een handige verzekering om af te sluiten maar ook een  aansprakelijkheidsverzekering bedrijven kan een hele slimme zet zijn. Op Aansprakelijkheidsverzekering.nl kun je bij de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken en de verzekering, en premie, kiezen die het beste aansluit bij je wensen. Op dit moment is de keuze voor een dit type verzekering relatief beperkt, maar bij Centraal Beheer en OHRA kun je deze wel afsluiten.

Wanneer komt een aansprakelijkheidsverzekering van pas voor ondernemers?

De aansprakelijkheidsverzekering bedrijven is niet verplicht, alhoewel verschillende opdrachtgevers steeds vaker kunnen eisen dat je wel verzekerd bent. Het kan zelfs voorkomen dat een leverancier of een opdrachtgever geen zaken meer met je wilt doen als je geen deze verzekering niet hebt. Om geen grote opdrachten mis te lopen, kiezen tegenwoordig daarom veel ondernemers ervoor om dit type verzekering toch af te sluiten. Sowieso is dit type erg slim om af te sluiten, zodat je bedrijf geen verlies zal maken door schade die per ongeluk is ontstaan.

Is de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven verplicht?

Zoals hierboven staat beschreven is de aansprakelijkheidsverzekering bedrijven niet verplicht, maar de beroepsaansprakelijkheid is dit soms wel. Deze verzekering dekt namelijk vermogensschade, die ontstaat als jij een fout hebt gemaakt in je werk. Dit kan bijvoorbeeld een rekenfout zijn of een verkeerd gegeven advies waardoor de werkelijke kosten veel hoger uitvallen. In sommige beroepsgroepen is het afsluiten van die type verzekering daarom wel verplicht, zoals bij accountants en advocaten. Voordat je een aansprakelijkheidsverzekering bedrijven afsluit, is het daarom slim om te kijken welke verzekeringen van toepassing zijn voor jouw onderneming.

Daarom regelt Nederland een verzekering via onze website
  • Vergelijk eenvoudig en snel aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Direct eenvoudig aanvragen = maandelijks besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten. Consumentenbond logo