Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven

Vind de goedkoopste verzekering bij meer dan 10 verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van ASRLogo van De GoudseLogo van HiscoxLogo van Chubb Insurance

Vrijblijvend advies? We helpen je graag

Ik heb interesse in
Jouw gegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres
E-mailadres (ter controle)
Naam bedrijf, stichting of vereniging (optioneel)
Postcode
Huisnummer en toevoeging
Geef mij vrijblijvend advies
Bedankt voor je aanvraag!

Financieel adviseur Haaker & Daas heeft je aanvraag ontvangen. Ze gaan aan de slag met een premievoorstel en advies op maat. Ze zullen je bellen om dit met je door te nemen en je vrijblijvend advies te geven.

Als bedrijf loop je vaak het risico om per ongeluk schade toe te brengen aan een van je klanten. Als je bijvoorbeeld een bouwbedrijf hebt, kan het gebeuren dat er eens een blik verf omvalt of een ruit van een woning breekt. Op dit soort momenten is het niet fijn, en al helemaal niet goed voor de winst, om zelf al deze kosten te moeten dekken. Gelukkig is er een type verzekering dat je helpt in gevallen van financiële schade: de aansprakelijkheidsverzekering bedrijven, waarover je in onderstaande tekst meer informatie vindt.

Niet alleen particulieren maar ook een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

aansprakelijkheidsverzekering bedrijvenVeel mensen zijn wel op de hoogte dat er voor particulieren een aansprakelijkheidsverzekering is die ze kunnen afsluiten om de kosten te dekken die ontstaan als je schade veroorzaakt bij iemand anders. Echter, niet alleen voor particulieren is dit een handige verzekering om af te sluiten maar ook een  aansprakelijkheidsverzekering bedrijven kan een hele slimme zet zijn. Op Aansprakelijkheidsverzekering.nl kun je bij de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken en de verzekering, en premie, kiezen die het beste aansluit bij je wensen. Op dit moment is de keuze voor een dit type verzekering relatief beperkt, maar bij Centraal Beheer en OHRA kun je deze wel afsluiten.

Wanneer komt een aansprakelijkheidsverzekering van pas voor ondernemers?

De aansprakelijkheidsverzekering bedrijven is niet verplicht, alhoewel verschillende opdrachtgevers steeds vaker kunnen eisen dat je wel verzekerd bent. Het kan zelfs voorkomen dat een leverancier of een opdrachtgever geen zaken meer met je wilt doen als je geen deze verzekering niet hebt. Om geen grote opdrachten mis te lopen, kiezen tegenwoordig daarom veel ondernemers ervoor om dit type verzekering toch af te sluiten. Sowieso is dit type erg slim om af te sluiten, zodat je bedrijf geen verlies zal maken door schade die per ongeluk is ontstaan.

Is de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven verplicht?

Zoals hierboven staat beschreven is de aansprakelijkheidsverzekering bedrijven niet verplicht, maar de beroepsaansprakelijkheid is dit soms wel. Deze verzekering dekt namelijk vermogensschade, die ontstaat als jij een fout hebt gemaakt in je werk. Dit kan bijvoorbeeld een rekenfout zijn of een verkeerd gegeven advies waardoor de werkelijke kosten veel hoger uitvallen. In sommige beroepsgroepen is het afsluiten van die type verzekering daarom wel verplicht, zoals bij accountants en advocaten. Voordat je een aansprakelijkheidsverzekering bedrijven afsluit, is het daarom slim om te kijken welke verzekeringen van toepassing zijn voor jouw onderneming.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering bedrijven eigenlijk precies?

Als je een bedrijf hebt, dan loop je altijd risico. Zo kun je per ongeluk schade toebrengen aan één van jouw klanten. Zonder verzekering draai je dan zelf voor de gemaakte schade op. Heb je echter een verzekering, dan dekt de verzekering de schade.

Is er alleen een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven?

Nee, je kunt ook als particulier een dergelijke verzekering afsluiten natuurlijk. Je kunt dit op persoonlijke titel doen, je kunt echter ook kiezen voor gezinsdekking. Sterker nog, je kunt je zelfs verzekeren voor de schade die een van jouw huisdieren eventueel en per ongeluk bij iemand anders aanricht.

Waar let je op als je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit?

Sluit je aan aansprakelijkheidsverzekering af, dan heb je veel te kiezen. Bij de keuze die je maakt let je natuurlijk op de prijs en de dekking. Het is bovendien verstandig om de verschillende verzekeringen altijd goed met elkaar te vergelijken voor je een definitieve keuze maakt.

5/5 - (22 stemmen)
Vergelijk & Bespaar
  • Vergelijk snel & eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Eenvoudig aanvragen: bespaar tot maar liefst: € 150,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten.
Aanbevolen door experts
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten.Consumentenbond logo