Aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Kleine ongelukken kunnen bij iedereen gebeuren. Je kunt bijvoorbeeld de nieuwe zonnebril van iemand zijn hoofd stoten, waardoor deze breekt, of je morst wijn op een kleed bij een feestje. Een groot aantal van deze ongelukken zorgen voor een kleine hoeveelheid schade, die je zelf nog wel kunt betalen. Echter, als het om grotere ongelukken gaat waarbij de financiële schade oploopt tot duizenden en misschien wel honderdduizenden euro’s is het toch handig om hiervoor verzekerd te zijn en de kosten te dekken. De verzekering die je hiervoor nodig hebt is de aansprakelijkheidsverzekering particulieren.

Meer uitleg over de aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Met de  aansprakelijkheidsverzekering particulieren  ben je verzekerd voor schade die per ongeluk veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel materiële schade als lichamelijk letsel zijn. In Nederland is het niet verplicht om deze verzekering af te sluiten, in tegenstelling tot de WA-verzekering, die wel wettelijk verplicht is. Toch kan het heel slim zijn om de aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, waarmee je voor een paar euro per maand meestal voor ruim een miljoen euro dekking ontvangt.

De aansprakelijkheidsverzekering particulieren vergelijken

Alle maatschappijen en instanties bieden een aansprakelijkheidsverzekering particulieren aan waardoor er een groot aanbod is om uit te kiezen. Als je verschillende verzekeringen met elkaar gaat vergelijken, kun je er allereerst op letten wat de maximale dekking is, aangezien deze onderling enorm kunnen verschillen. Er wordt aangeraden om voor een aansprakelijkheidsverzekering particulieren een minimale dekking van €1,25 miljoen te kiezen en in sommige gevallen zelfs nog hoger. Daarnaast is het ook nog slim om te kijken naar het eventuele eigen risico en of je dit wel of niet wilt.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren en AVB

De  aansprakelijkheidsverzekering particulieren , de AVP, is speciaal bedoeld voor alleenstaanden of gezinnen. Je kunt vaak zelf kiezen of je alleen jezelf verzekert of ook meer mensen meeverzekert. Bij een gezinsdekking ben je uiteraard zelf verzekerd en daarnaast ook je partner, eventuele kinderen en andere inwonenden van je woning. Ook kun je hierbij je kinderen die al uit huis zijn, verzekeren. Een ander type verzekering is de zakelijke aansprakelijkheidsverzekering, ook wel de AVB genoemd, die speciaal gericht is op bedrijven. Deze verzekering is voor bedrijven, waardoor ze verzekerd zijn voor schade die jij als ondernemer, of een van medewerkers, toebrengen aan andere personen. Onder deze dekking vallen meerdere onderdelen, waar je hier meer over te weten kunt komen.

Daarom regelt Nederland een verzekering via onze website
  • Vergelijk eenvoudig en snel aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Direct eenvoudig aanvragen = maandelijks besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten. Consumentenbond logo