Als ondernemer is het belangrijk je goed te verzekeren. Daarom is het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering een goed idee. Veel ondernemers kennen het verschil niet tussen een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Toch zijn dit twee heel verschillende verzekeringen. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt financiële schade die jij veroorzaakt. Deze schade ontstaat bijvoorbeeld door beroepsfouten. Je geeft een verkeerd advies aan een klant. Of je maakt een verkeerde berekening, waardoor een bouwproject helemaal mis gaat. In dat geval doe je een beroep op je aansprakelijkheidsverzekering. De kosten van de schade worden dan gedekt. Ook schade die je veroorzaakt door onzorgvuldigheid, fouten of verzuim wordt door deze verzekering vergoed.
Veel gekozen zakelijke verzekeraars die een beroepsaansprakelijkheidsverzekering aanbieden
- Insify Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
- ACL Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
- AIG Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
- Allianz Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
- Alta Signa Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
- MS Amlin Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
- Chubb Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
- CNA Hardy Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
- De Goudse Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
- HDI Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
- Hiscox Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
- Liberty Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
- Markel Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
- Zurich Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
- Nationale Nederlanden Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
Verzekerd tegen financiële schade door beroepsfouten
Beroepsfouten kunnen grote schadeclaims veroorzaken. Als je informatie gebruikt, die onder het auteursrecht valt bijvoorbeeld. Of als je een klant verkeerd advies geeft, waardoor het bedrijf schade lijdt. Deze schade kan oplopen tot vele duizenden euro’s. Daarom is het belangrijk je goed te verzekeren. Sluit op tijd een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af. Een klein foutje kan immers grote gevolgen hebben. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Toch is het wel verstandig om er één af te sluiten. Zeker in de dienstverlenende sector kun je eigenlijk niet zonder. Het kan ook voorkomen dat een brancheorganisatie van je eist om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Of dat een opdrachtgever dat van je vraagt. Natuurlijk heb je als ondernemer goede voorwaarden opgesteld. En dat verwacht je ook van je klant of opdrachtgever. Toch zijn deze algemene voorwaarden niet altijd genoeg bij een conflict over schade. In dat geval kun je een beroep doen op je beroepsaansprakelijkheidsverzekering.
Wat dekt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?
Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de aansprakelijkheid voor schade door beroepsfouten. De verzekering dekt zowel jouw schade, als die van je medewerkers. Het gaat hier om de financiële schade die de andere partij lijdt door een fout van jouw kant. Als jij als architect een verkeerde berekening hebt gemaakt, kan de bouw van een kantoorpand stil komen te liggen. De kosten die daardoor ontstaan worden betaald door je beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Ook als de andere partij door jouw fout minder winst maakt, wordt dit verlies gedekt door de verzekering. Dat geldt ook voor een dalend marktaandeel vanwege een beroepsfout die door jou gemaakt is. De verzekering geldt niet alleen voor jou persoonlijk. Ook de schade die je medewerkers maken, wordt vergoed. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wordt vooral afgesloten door mensen met adviserende beroepen. Denk bijvoorbeeld aan advocaten, architecten, makelaars, notarissen en medici. In die beroepsgroepen kan een verkeerd advies namelijk grote gevolgen hebben.
Verschil beroepsaansprakelijkheidsverzekering en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt schade aan materialen en personen. Als je tijdens het werk een boormachine op de auto van je klant laat vallen, die een flinke kras veroorzaakt bijvoorbeeld. Of als een bezoeker op jouw terrein een vervelende val maakt en zijn enkel breekt. In dat laatste geval spreken we van letselschade. Financiële schade wordt niet vergoed door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Daarvoor heb je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig. Met beide verzekeringen zit je dus goed voor alle soorten schade. Daarom is het slim om zowel een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering als een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Op Aansprakelijkheidsverzekering.nl geven we je onafhankelijk advies.
Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken
Wil je weten wat de beste beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor jou is? Vergelijk verschillende verzekeringen op Aansprakelijkheidsverzekering.nl. Je ziet dan direct de beste verzekeringen voor jou. Wil je de verzekering direct afsluiten? Ook dat is mogelijk. Op Aansprakelijkheidsverzekering.nl vind je niet alleen zakelijke verzekeringen. Ook voor je privé situatie is een aansprakelijkheidsverzekering erg handig. Je vergelijkt gemakkelijk particuliere aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar. Zo kun je altijd een goede keuze maken. Met een aansprakelijkheidsverzekering kom je bij schade nooit voor vervelende verrassingen te staan.
Heb jij een bepaald beroep, dan kan een klant door bijvoorbeeld jouw vergissing nalatigheid of onachtzaamheid schade oplopen. Die schade kan de klant bij jou claimen. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen dergelijke claims en komt de continuïteit van jouw bedrijf niet in gevaar. Want een forse claim kan het einde van een bedrijf betekenen.
Nee, deze aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, dit in tegenstelling tot de WA-verzekering die geldt voor auto’s. Gezien het feit dat een claim zomaar het voortbestaan van jouw bedrijf kan bedriegen, is het wel altijd bijzonder verstandig om deze verzekering af te sluiten.
Voor je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit, lees je eerst alles over deze verzekering. Vervolgens is het zeer verstandig om de verschillende verzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Dan weet je zo goed als zeker dat jij de voor jou beste keuze maakt.