Aansprakelijkheidsverzekering ANWB

Een aansprakelijkheidsverzekering kan van pas komen bij onvoorziene schade die is opgetreden bij ongelukken. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en kan helaas iedereen overkomen. Zo’n situatie is vaak al vervelend genoeg, zeker als er ook lichamelijk letsel bij betrokken is, waardoor je je al helemaal geen financiële zorgen wilt maken. Dit type verzekering, is in tegenstelling tot een WA verzekering niet verplicht, maar wel enorm handig om af te sluiten. Met de aansprakelijkheidsverzekering ANWB ben je wereldwijd verzekerd, want niet alleen bij je thuis kan er zich natuurlijk een ongeluk voordoen.

Vergelijken van de aansprakelijkheidsverzekering ANWB

Stel je voor dat je kind wijn morst over het nieuwe tapijt van vrienden bij een gezellig etentje, of dat er tijdens het spelen op straat een bal door een ruit bij de buren wordt getrapt. Op dit soort momenten wil je verzekerd zijn voor de financiële schade die hierbij komt kijken en gelukkig kun je bij de aansprakelijkheidsverzekering ANWB je hele gezin meeverzekeren. Op internet kun je eerst de verschillende maatschappijen met bijbehorende voorwaarden en premies met elkaar vergelijken zodat je de premie, dekking en specificaties kiest die het beste aansluiten bij jouw situatie.

Aansprakelijkheidsverzekering ANWB: de voordelen op een rijtje

Een van de grootste voordelen bij de aansprakelijkheidsverzekering ANWB is de hoge maximale dekking die ze je bieden. Deze is namelijk €2.5 miljoen euro, waar je bij de ANWB standaard voor verzekerd bent bij een schadegeval. Daarnaast is de aansprakelijkheidsverzekering voor het hele gezin, inclusief huisdieren en heb je een wereldwijde dekking waar je op kunt rekenen. Let er bij het afsluiten van dit type verzekering wel op dat alleen schade wordt verzekerd die is veroorzaakt bij anderen. Voor schade aan je eigen spullen in je woning zul je een inboedelverzekering moeten afsluiten als je hier ook financiële dekking voor wilt hebben.

Gezinssamenstelling en premie bij aansprakelijkheidsverzekering

Natuurlijk is het logisch dat je minder maandelijkse premie moet betalen als je minder mensen meeverzekerd. Aangezien bij ANWB standaard je hele gezin wordt meeverzekerd, zou je denken dat het als alleenstaande niet gunstig is om hier een verzekering af te sluiten. Echter, dit is niet waar aangezien singles met de aansprakelijkheidsverzekering ANWB extra voordelig verzekerd zijn door een korting die kan oplopen tot maar liefst 40%, iets wat enorm in de kosten kan schelen.

Reviews en ervaringen ANWB

9,6/10 op basis van 10 reviews

Goedkoop

Niet verwacht dat het zo goedkoop zou zijn om een aansprakelijkheidsverzekering bij anwb af te sluiten

5,0 rating
Geplaatst op
15 juli 2020
door
Jens

Dikke pluim!

De schade aan mijn auto is bijzonder goed afgehandeld, zowel door de medewerker van ANWB, als door het schadeherstelbedrijf. Mijn beschadigde auto werd op mijn thuisadres opgehaald, een vervangende auto werd achtergelaten, en op mijn werkadres werden de auto’s weer gewisseld. Zo hoort het!

5,0 rating
Geplaatst op
15 juni 2020
door
Peter

Positieve ervaring

Nooit gedacht dat wij een vergoeding zouden ontvangen. Goed gedaan. Erg bedankt voor de service tot zover.

5,0 rating
Geplaatst op
8 juni 2020
door
P.A

Goede service

Erg goed en snel geholpen en alles ook netjes op orde. Ben geholpen door een aardige jonge kerel. Graag wil ik hem ook bedanken voor de medewerking en vele vragen die ik had.

5,0 rating
Geplaatst op
12 mei 2020
door
Bep Pad

Ongelukje schoonmaakster

Onze schoonmaakster had per ongeluk een antieke vaas omgestoten. Kan gebeuren natuurlijk. Met de ANWB aansprakelijkheidsverzekering was het zooooo snel geregeld. Complimenten ANWB!

5,0 rating
Geplaatst op
8 mei 2020
door
Maxime

Wat vind jij van ANWB?

Daarom regelt Nederland een verzekering via onze website
  • Vergelijk eenvoudig en snel aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Direct eenvoudig aanvragen = maandelijks besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten. Consumentenbond logo