Aansprakelijkheidsverzekering ANWB

Een aansprakelijkheidsverzekering kan van pas komen bij onvoorziene schade die is opgetreden bij ongelukken. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en kan helaas iedereen overkomen. Zo’n situatie is vaak al vervelend genoeg, zeker als er ook lichamelijk letsel bij betrokken is, waardoor je je al helemaal geen financiële zorgen wilt maken. Dit type verzekering, is in tegenstelling tot een WA verzekering niet verplicht, maar wel enorm handig om af te sluiten. Met de aansprakelijkheidsverzekering ANWB ben je wereldwijd verzekerd, want niet alleen bij je thuis kan er zich natuurlijk een ongeluk voordoen.

Vergelijken van de aansprakelijkheidsverzekering ANWB

Stel je voor dat je kind wijn morst over het nieuwe tapijt van vrienden bij een gezellig etentje, of dat er tijdens het spelen op straat een bal door een ruit bij de buren wordt getrapt. Op dit soort momenten wil je verzekerd zijn voor de financiële schade die hierbij komt kijken en gelukkig kun je bij de aansprakelijkheidsverzekering ANWB je hele gezin meeverzekeren. Op internet kun je eerst de verschillende maatschappijen met bijbehorende voorwaarden en premies met elkaar vergelijken zodat je de premie, dekking en specificaties kiest die het beste aansluiten bij jouw situatie.

Aansprakelijkheidsverzekering ANWB: de voordelen op een rijtje

Een van de grootste voordelen bij de aansprakelijkheidsverzekering ANWB is de hoge maximale dekking die ze je bieden. Deze is namelijk €2.5 miljoen euro, waar je bij de ANWB standaard voor verzekerd bent bij een schadegeval. Daarnaast is de aansprakelijkheidsverzekering voor het hele gezin, inclusief huisdieren en heb je een wereldwijde dekking waar je op kunt rekenen. Let er bij het afsluiten van dit type verzekering wel op dat alleen schade wordt verzekerd die is veroorzaakt bij anderen. Voor schade aan je eigen spullen in je woning zul je een inboedelverzekering moeten afsluiten als je hier ook financiële dekking voor wilt hebben.

Gezinssamenstelling en premie bij aansprakelijkheidsverzekering

Natuurlijk is het logisch dat je minder maandelijkse premie moet betalen als je minder mensen meeverzekerd. Aangezien bij ANWB standaard je hele gezin wordt meeverzekerd, zou je denken dat het als alleenstaande niet gunstig is om hier een verzekering af te sluiten. Echter, dit is niet waar aangezien singles met de aansprakelijkheidsverzekering ANWB extra voordelig verzekerd zijn door een korting die kan oplopen tot maar liefst 40%, iets wat enorm in de kosten kan schelen.

Waarom kies je voor een aansprakelijkheidsverzekering?

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd als je per ongeluk schade aanricht bij of aan anderen. Dat is dus iets anders dan de schade in jouw eigen huis bij een ongeluk. In dat geval doe je namelijk ene beroep op de inboedelverzekering.

Wat heeft de aansprakelijkheidsverzekering ANWB te bieden?

Kies je voor de aansprakelijkheidsverzekering ANWB, dan ben je wereldwijd verzekerd. Een ongelukje kan immers overal gebeuren. Bovendien ben je verzekerd van een hoge maximale dekking met 2,5 miljoen euro. Bovendien kies je voor een verzekeraar met een goede naam.

Zijn er meer voordelen te benoemen van de ANWB aansprakelijkheidsverzekering?

Ja, deze aansprakelijkheidsverzekering biedt meer voordelen. Zo kun je een verzekering afsluiten voor heel het gezin en kun je ook gewoon kiezen voor persoonlijke dekking. Ook de premie voor deze aansprakelijkheidsverzekering kan gerust zeer aantrekkelijk genoemd worden.

5/5 - (25 stemmen)

Wat vind jij van de aansprakelijkheidsverzekering van ANWB?

Schrijf een review en help anderen! Als bedankje maak je ook automatisch kans op een Bol.com bon ter waarde van € 50,-

Vergelijk & Bespaar
  • Vergelijk snel & eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Eenvoudig aanvragen: bespaar tot maar liefst: € 150,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten.
Aanbevolen door experts
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten.Consumentenbond logo