Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP zorg

Vind de goedkoopste verzekering bij meer dan 10 verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van ASRLogo van De GoudseLogo van HiscoxLogo van Chubb Insurance

Vrijblijvend advies? We helpen je graag

Ik heb interesse in
Jouw gegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres
E-mailadres (ter controle)
Naam bedrijf, stichting of vereniging (optioneel)
Postcode
Huisnummer en toevoeging
Geef mij vrijblijvend advies
Bedankt voor je aanvraag!

Financieel adviseur Haaker & Daas heeft je aanvraag ontvangen. Ze gaan aan de slag met een premievoorstel en advies op maat. Ze zullen je bellen om dit met je door te nemen en je vrijblijvend advies te geven.

Werk je als zzp’er in de zorg? Dan heb je een goede aansprakelijkheidsverzekering nodig. Je loopt tijdens je werk altijd risico. Als je schade veroorzaakt, ben je daarvoor zelf verantwoordelijk. Ook als je het niet met opzet hebt gedaan. Zorgverleners werken met mensen. Daarom kunnen kleine vergissingen grote gevolgen hebben. Een verkeerd medisch advies geven, is nadelig voor je cliënt. Die kan daardoor zomaar in het ziekenhuis belanden. In dat geval draai jij op voor de kosten. Daarom is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering-zzp-zorg onmisbaar. Die beschermt je tegen hoge schadeclaims door beroepsfouten. Ook de gevolgen van verkeerd advies worden vergoed. Zo kun je met een gerust hart aan het werk. Mocht er dan toch buiten jouw schuld iets misgaan, dekt de verzekering de schade.

Waarom een een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP zorg?

In de zorg komen veel beroepen voor. Je bent bijvoorbeeld verpleegkundige, jongerenwerker, thuiszorgmedewerker of coach. Al die beroepen hebben hun eigen risico’s. Het is belangrijk om op tijd een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Anders kun jij aansprakelijk worden gesteld voor vermogen- of letselschade. De kosten van schadeclaims rijzen de laatste jaren de pan uit. Daarbij komt ook nog dat veel claims worden toegewezen. Reden te meer om een goede beroepsaansprakelijkheidsverzekering-zzp-zorg af te sluiten. Je bent immers verantwoordelijk voor alle keuzes die je maakt. Je geeft bijvoorbeeld verkeerde medicatie aan een cliënt. Dat heeft medische gevolgen, maar ook financiële gevolgen. De extra zorg, die je cliënt door jou fout nodig heeft, moet betaald worden. Jij wordt aansprakelijk gesteld. In dat geval doe je een beroep op je beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers in de zorg. Voor de premie hoef je het niet te laten. Die is relatief laag, terwijl de dekking meestal hoog is. 

Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering?

Voor een aansprakelijkheidsverzekering betaal je maandelijks een vast bedrag aan premie. Dat hoeft niet hoog te zijn. Het premiebedrag hangt af van je beroep in de zorg. Bedenk hoe hoog het bedrag is dat je wilt verzekeren. Daarnaast speelt de dekking een grote rol. Lees altijd goed de polis door om te weten welke schade vergoed wordt. Ook de verzekeraar die je kiest, is belangrijk. Op Aansprakelijkheidsverzekering.nl kun je gemakkelijk verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Je ziet dan direct wat de voordeligste verzekering voor jou is met de beste dekking. Aansprakelijkheidsverzekering.nl geeft onafhankelijk advies. Hier vind je snel en eenvoudig de beste verzekeringen. Zowel zakelijk als privé. Je kunt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering-zzp-zorg van je keuze direct afsluiten.

Heb je een aparte bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig?

Dat is in de meeste gevallen wel aan te raden. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is namelijk iets heel anders dan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering-zzp-zorg. Als je bij een cliënt thuis een dure vaas kapot stoot, vergoed een beroepsaansprakelijkheidsverzekering de schade niet. Die dekt namelijk alleen de kosten van beroepsfouten en financiële schade. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering doet juist het omgekeerde. Die vergoedt schade, die jij of je medewerkers veroorzaken. Ook persoonlijke schade wordt gedekt. Als een bezoeker in je kantoor gewond raakt, betaalt de verzekering de letselschade. Veel zzp’ers kiezen ervoor om allebei de verzekeringen af te sluiten. Zo ben je maximaal beschermd tegen hoge schadeclaims. Sommige verzekeraars bieden een pakket aan met beide verzekeringen. 

Schadeclaims voorkomen

Als zelfstandige in de zorg moet je veel regelen. Vergeet daarom niet om je goed te verzekeren. Sluit altijd een beroepsaansprakelijkheidsverzekering-zzp-zorg af. Dan kun je met een gerust hart aan het werk gaan. En maak je toch een foutje, dat grote gevolgen heeft? Dan ben je in ieder geval goed verzekerd. Daarnaast krijg je bij de meeste verzekeraars ook juridische hulp als dat nodig is. Om je zo goed mogelijk te beschermen tegen schadeclaims houd je je vakkennis goed op peil. Besteed ook genoeg aandacht aan je algemene voorwaarden. Die zijn namelijk erg belangrijk. Nog niet verzekerd? Kijk snel op Aansprakelijkheidsverzekering.nl en vind de beste verzekering voor jou!

5/5 - (27 stemmen)
Vergelijk & Bespaar
  • Vergelijk snel & eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Eenvoudig aanvragen: bespaar tot maar liefst: € 150,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten.
Aanbevolen door experts
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten.Consumentenbond logo