Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kosten

Vind de goedkoopste verzekering bij meer dan 10 verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van ASRLogo van De GoudseLogo van HiscoxLogo van Chubb Insurance

Vrijblijvend advies? We helpen je graag

Ik heb interesse in
Jouw gegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres
E-mailadres (ter controle)
Naam bedrijf, stichting of vereniging (optioneel)
Postcode
Huisnummer en toevoeging
Geef mij vrijblijvend advies
Bedankt voor je aanvraag!

Financieel adviseur Haaker & Daas heeft je aanvraag ontvangen. Ze gaan aan de slag met een premievoorstel en advies op maat. Ze zullen je bellen om dit met je door te nemen en je vrijblijvend advies te geven.

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die jij of je werknemers tijdens het werk veroorzaken. Je stoot bijvoorbeeld per ongeluk een ruitje stuk. Of je beschadigt het meubilair van een klant. De kosten van de schade worden dan gedekt door je aansprakelijkheidsverzekering. Elke maand betaal je een laag bedrag aan premie. Zo ben je ervan verzekerd dat de verzekering de schade dekt. Het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is een verstandige keuze. Als je een grote schade veroorzaakt, kunnen de kosten oplopen tot duizenden euro’s. Zonder verzekering moet je deze zelf betalen. Sluit daarom op tijd een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering tegen lage kosten af. Dan hoef je je daar in de toekomst geen zorgen meer over te maken. 

Wat zijn de kosten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

De kosten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zijn relatief laag. Voor een maandelijkse premie ben je verzekerd van vergoeding van de schade. Ook voor zzp’ers en mkb’ers is het dus mogelijk een betaalbare bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Deze lage kosten kunnen je veel ellende besparen. Bij schade, die jij hebt veroorzaakt, kun je immers met een hoge schadeclaim te maken krijgen. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten van materiële en persoonlijke schade. Als er een ladder op de auto van je klant gevallen is bijvoorbeeld. Of als een bezoeker in je kantoorpand struikelt en een been breekt. In dat laatste geval is er sprake van letselschade. Niet alle schades worden vergoed door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Financiële schade door beroepsfouten of verkeerd advies is niet gedekt. En als je een contract hebt met de klant, waarin afspraken staan over de aansprakelijkheid, zijn die bindend. Voor financiële schade kun je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Hoe worden de kosten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering berekend?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering heeft geen hoge kosten. Maar hoe wordt die maandelijkse premie eigenlijk berekend? In de eerste plaats wordt gekeken naar de branche waarin je werkt. Het ene beroep brengt nu eenmaal meer risico’s met zich mee dan het andere. Daarnaast hangt de premie af van het verzekerde bedrag. Zorg dat je in elk geval voldoende verzekerd bent om grote schadeclaims te dekken. Ook het aantal medewerkers in je bedrijf telt mee in de berekening. Net als je jaaromzet en je bruto jaarloon. Soms kun je korting op je premie krijgen. Bijvoorbeeld als je lid bent van een brancheorganisatie. Dat scheelt weer in de maandelijkse kosten voor je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

Waarom kunnen de kosten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verschillen?

Het maakt nogal wat uit of je op kantoor achter een bureau zit of met gevaarlijke stoffen werkt. In dat laatste geval zijn er veel meer risico’s. Daarom betaal je meer premie bij risicovolle beroepen. Daarbij speelt de grootte van je bedrijf een rol. Ook je medewerkers zijn namelijk meeverzekerd in een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Als zij schade veroorzaken wordt deze dus gedekt. Dat betekent wel dat je premie hoger uitvalt, dan wanneer je geen personeel hebt. Houdt ook rekening met het eigen risico. Dat houdt in dat een gedeelte van de schade zelf moet betalen. Dat eigen risico geldt voor iedere schade afzonderlijk. Bij iedere schade betaal je dus een bedrag zelf.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen kosten vergelijken

Wat is nu de beste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor jouw bedrijf? En hoeveel premie ga je dan betalen? Daar kom je snel achter via een vergelijking. Op Aansprakelijkheidsverzekering.nl vergelijk je eenvoudig verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen. Zo zie je direct welke het meest geschikt is voor jou. Aansprakelijkheidsverzekering.nl geeft je onafhankelijk advies. Zo kun jij de beste keuze maken voor jou bedrijf. Je kunt de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering tegen lage kosten direct afsluiten. Dan hoef je voortaan geen schadeclaims meer te vrezen. Die worden gedekt door de verzekering. De lage kosten maken een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering mogelijk voor ieder bedrijf. Maak daarom snel een vergelijking en bereken je premie.

Is het als ondernemer verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten?

Nee, de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten heeft geen verplicht karakter. Het is als ondernemer met ene bedrijf echter wel erg verstandig om deze verzekering af te sluiten. Zo voorkom je dat het voortbestaan van jouw bedrijf op het spel komt te staan als je per ongeluk schade bij een klant aanricht.

Hoe zit het met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kosten?

Over de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kosten is in het algemeen niet zoveel te zeggen. Zo heb je tal van verschillende aanbieders, die allemaal een eigen tarief voor deze verzekering rekenen. Het ligt uiteraard ook aan het verzekerde bedrag en de dekking die je kiest wat precies de kosten zullen zijn.

Hoe krijg je inzicht in de verzekeringen die er zijn?

Als je de voor jou beste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zoekt, dan lees je je eerst goed in over deze verzekering. Vervolgens doe je r goed aan om de verschillende verzekeringen en verzekeraars goed met elkaar te vergelijken. Door te vergelijken vind je precies die verzekering die aansluit bij jouw wensen en eisen.

5/5 - (21 stemmen)
Vergelijk & Bespaar
  • Vergelijk snel & eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Eenvoudig aanvragen: bespaar tot maar liefst: € 150,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten.
Aanbevolen door experts
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten.Consumentenbond logo