Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken en direct afsluiten, zo gedaan!

Ongelukje? De meeste schade die ontstaat is meestal niet heel groot en zonder grote financiële lasten. Echter, het kan je ook gebeuren dat je per ongeluk grote schade veroorzaakt: je kunt bijvoorbeeld lichamelijk letsel veroorzaken waardoor iemand voor de rest van zijn leven invalide is geraakt. Rode wijn morsen over het dure tapijt van vrienden of een chique vaas omstoten bij de buurman. Bij deze grotere voorvallen kun je  een aansprakelijkheidsverzekering  afsluiten, waardoor je verzekerd bent voor de door jou gemaakte financiële schade.

Meerdere varianten aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

aansprakelijkheidsverzekering vergelijken
Een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken voor je gezin, waaronder kinderen en huisdier

Bijna alle verzekeringsmaatschappijen bieden tegenwoordig wel een aansprakelijkheidsverzekering om te vergelijken aan, waardoor er een groot aanbod is en veel keuzes om te maken. Het is daarom slim om je van tevoren goed te oriënteren en op internet de verschillende soorten verzekeringen goed met elkaar te vergelijken. De premie van deze verzekering is maar een paar euro per maand en kan verschillen, afhankelijk van je gezinssamenstelling en wie je allemaal wilt meeverzekeren. Als je bezig bent met een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken, is het sowieso van belang dat je er op let wie er allemaal meeverzekerd zijn. Soms ben je namelijk alleen verzekerd, terwijl in andere gevallen ook je kinderen en huisdieren meeverzekerd kunnen zijn.

Aansprakelijkheidsverzekering: dekkingen en eigen risico

Ook verschillen de verzekeringsmaatschappijen met elkaar vanwege de maximale dekking voor een schadegeval, deze kan bij sommige maatschappijen bijvoorbeeld ruim een miljoen euro zijn, terwijl het bij andere maar een paar ton is.
Als laatste is het belangrijk om in de gaten te houden bij het vergelijken van de aansprakelijkheidsverzekering, hoe hoog het eigen risico is. Bij een groot aantal verzekeringen zal deze namelijk €0 zijn, terwijl deze bij andere maatschappijen wel kan oplopen tot een paar honderd euro.

Waar verder op letten bij de aansprakelijkheidsverzekering vergelijken?

Als je je aan het verdiepen bent en een aansprakelijkheidsverzekering gaat vergelijken, is het slim om er ook op te letten of kosten van eventuele juridische conflicten worden vergoed. Het kan namelijk voorkomen dat beide partijen het met elkaar oneens zijn over wie er verantwoordelijk was over het voorval, wat uiteindelijk kan leiden tot een rechtszaak. Bij deze procedure kunnen ook een hoop proceskosten kijken, waardoor het handig is om te checken of deze ook verzekerd worden. Verder kun je nog kijken wanneer je je premie moet betalen: dit kan namelijk per maand, per kwartaal of per jaar zijn. Deze verschillende termijnen hebben allemaal voor- en nadelen, dus kies de betalingstermijn die het beste bij jouw situatie past.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering precies?

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor de schade die jij er ongeluk toebrengt aan iemand anders. Het kan dan gaan om zowel materiele als lichamelijke schade. Voor een lage premie per maand, ben je al verzekerd. Heb je geen verzekering en moet je zelf de schade betalen, dan kan dat behoorlijke financiële consequenties hebben.

Is een aansprakelijkheidsverzekering altijd strikt persoonlijk?

Nee, dat is een aansprakelijkheidsverzekering zeker niet. Natuurlijk kun je kiezen voor een persoonlijke dekking, je kunt echter ook kiezen voor een gezinsverzekering een zakelijke verzekering en kunt zelfs een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor jouw huisdieren of ongelukken tijdens vriendendiensten.

Waarom is aansprakelijkheidsverzekering vergelijken zo belangrijk?

Door aansprakelijkheidsverzekering vergelijken, weet je zeker dat jij altijd de voor jou beste keuze maakt. Verder is het belangrijk dat jij je voor je een keuze maakt en gaat vergelijken belangrijk om je goed in te lezen over deze verzekering.

4.9/5 - (36 stemmen)
Vergelijk & Bespaar
  • Vergelijk snel & eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Eenvoudig aanvragen: bespaar tot maar liefst: € 150,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten.
Aanbevolen door experts
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten.Consumentenbond logo