Bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp

Vind de goedkoopste verzekering bij meer dan 10 verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van ASRLogo van De GoudseLogo van HiscoxLogo van Chubb Insurance

Vrijblijvend advies? We helpen je graag

Ik heb interesse in
Jouw gegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres
E-mailadres (ter controle)
Naam bedrijf, stichting of vereniging (optioneel)
Postcode
Huisnummer en toevoeging
Geef mij vrijblijvend advies
Bedankt voor je aanvraag!

Financieel adviseur Haaker & Daas heeft je aanvraag ontvangen. Ze gaan aan de slag met een premievoorstel en advies op maat. Ze zullen je bellen om dit met je door te nemen en je vrijblijvend advies te geven.

Bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp

Als zzp’er werk je helemaal zelfstandig. Dat betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor de keuzes die je maakt. Maar ook voor eventuele schade die je veroorzaakt. Je laat een pot verf omvallen op de parketvloer van je opdrachtgever. Of een bezoeker van je bedrijf struikelt over een losse tegel en breekt zijn enkel. Dat zijn vervelende situaties. Zorg daarom dat je je goed verzekert. De laatste jaren worden er steeds hogere schadeclaims ingediend bij bedrijven. Als zzp’er raak je daardoor in de financiële problemen. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade, die je tijdens je werk veroorzaakt. Dan gaat het om schade aan spullen, maar ook om letselschade. Er zijn verschillende soorten zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen. Je kunt kiezen uit een bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp. En sommige zzp’ers hebben ze zelfs allebei nodig. Hoog tijd om deze verzekeringen eens wat beter te bekijken.

Verschil tussen bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp

Veel zzp’ers weten niet dat er twee verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen zijn. Of ze denken dat de verzekeringen dezelfde schade vergoeden. Dat is zeker niet zo. Een bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering zijn erg verschillend. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade aan spullen van anderen. Daarbij hoort dus ook letselschade. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade door een beroepsfout. Als jij zzp’er in de zorg bent en een verkeerd medicijn geeft, wordt je cliënt daar ziek van. Of als je programmeur bent en door een vergissing het computersysteem plat legt, kost dat veel geld. De gevolgen van zulke beroepsfouten zijn groot. Je kunt een hoge schadeclaim verwachten. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekeringschade vergoedt deze schade. Zo’n aansprakelijkheidsverzekering is erg belangrijk voor zzp’ers in de dienstverlening. Vermogensschade en schade door verkeerd advies worden vergoed. En dat is wel zo’n fijn idee als je advies geeft of belangrijke keuzes maakt.

Vergelijken van bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen zzp

Hoe vind je de beste bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering? Door de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Dat hoeft niet veel tijd te kosten. Op Aansprakelijkheidsverzekering.nl kun je verschillende verzekeringen gemakkelijk vergelijken. Zo zie je direct welke aansprakelijkheidsverzekering het beste bij je past. Je weet meteen hoeveel premie je gaat betalen en of er een eigen risico is. Aansprakelijkheidsverzekering.nl geeft je onafhankelijk advies. Niet alleen over zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen. Ook voor je privé situatie zijn er geschikte verzekeringen te vinden. Heb je jouw aansprakelijkheidsverzekering gevonden? Sluit deze dan direct af. Dan kun je met een gerust hart aan het werk. Bekijk altijd goed welke aansprakelijkheidsverzekering jij als zzp’er nodig hebt. Is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering genoeg? Of heb je ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig?

Waar let je op bij een aansprakelijkheidsverzekering?

Wil jij een aansprakelijkheidsverzekering zzp afsluiten? Dan is het goed om met een aantal dingen rekening te houden. In de eerste plaats is dat natuurlijk de premie. Die is afhankelijk van je beroep. Ook de hoogte van het verzekerde bedrag bepaalt de premie. Zorg dat dit hoog genoeg is om de schade te dekken. Het is belangrijk om de dekking zelf te bekijken. Welke schade valt onder de verzekering en welke niet? Ga ook na of er een eigen risico is. En is de dekking van de verzekering overal geldig? En hoe zit het met de betaling van de premie? Die kun je namelijk per maand, per kwartaal of per jaar betalen. Neem deze punten mee als je een vergelijking maakt. Op die manier is het eenvoudig om de juiste verzekering af te sluiten. Voor een relatief lage premie ben je prima beschermd tegen allerlei soorten schade.

5/5 - (25 stemmen)
Vergelijk & Bespaar
  • Vergelijk snel & eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Eenvoudig aanvragen: bespaar tot maar liefst: € 150,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten.
Aanbevolen door experts
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten.Consumentenbond logo