Aansprakelijkheidsverzekering ZZP vergelijken

In privé situaties kan het je zomaar gebeuren dat per ongeluk schade veroorzaakt die erg hoog is en niet meer zelf kunt betalen. Daarvoor is het handig om een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren af te sluiten, om hiermee de kosten van de schade te dekken. Maar ook als zzp’er kan het voorkomen dat je schade toebrengt aan je klanten door je bedrijf. Een  aansprakelijkheidsverzekering zzp vergelijken kan daarom een slimme optie zijn om zo de juiste verzekering te kiezen die aansluit bij de wensen en eisen die je hebt voor je onderneming.

Hoe kun je de aansprakelijkheidsverzekering ZZP vergelijken?

aansprakelijkheidsverzekering zzp vergelijkenBij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering komen een hoop keuzes kijken. Allereerst is het van belang hoe hoog de premie per maand mag zijn en hoeveel eigen risico je wilt hebben. Het is natuurlijk fijn om totaal geen eigen risico te hebben, maar denk er hierbij wel aan dat dan je maandelijkse premie vaak omhoog zal gaan. Daarnaast is het slim om de maximale dekking te bekijken en de voorwaarden die de maatschappij biedt. Op internet kun je gemakkelijk en gratis een  aansprakelijkheidsverzekering zzp vergelijken. Hierdoor hoef je zelf minder tijd te besteden aan het zoeken op verschillende websites, aangezien alle mogelijke opties al voor je klaarstaan en je gemakkelijk alle aansprakelijkheidsverzekeringen voor zzp’ers met elkaar kunt vergelijken.

Aansprakelijkheidsverzekering: welke soorten zijn er voor ZZP’ers?

Als zzp’er zijn er twee mogelijke verzekeringen die je kunt afsluiten op het gebied van aansprakelijkheid: namelijk een beroeps- of bedrijfsaansprakelijkheid. Een beroepsaansprakelijkheid is een vrij specifieke verzekering en zal vaak alleen nodig zijn als je onderneming ook een belangrijke adviserende rol heeft, zoals bij accountants of advocaten het geval is. Voor deze ondernemers is het belangrijk dit type aansprakelijkheidsverzekering zzp te vergelijken en te kiezen, aangezien het de kosten dekt van een verkeerd gegeven advies.

De aansprakelijkheidsverzekering vergelijken: bedrijfsaansprakelijkheid

Daarnaast is er ook de bedrijfsaansprakelijkheid waarmee je kosten dekt voor schade die ontstaat door toedoen van je bedrijf. Vaak is deze schade niet te voorkomen: denk hierbij aan een pot verf die omvalt over een kleed of een hamer die per ongeluk om een tegelvloer valt en deze breekt. In deze gevallen is het als eigen bedrijf niet fijn om deze kosten helemaal zelf te moeten betalen, omdat dit veel verlies zal opleveren. De bedrijfsaansprakelijkheid is geen verplichte verzekering, maar het is zeker een wijze keus om weinig risico te lopen.

Daarom regelt Nederland een verzekering via onze website
  • Vergelijk eenvoudig en snel aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Direct eenvoudig aanvragen = maandelijks besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten. Consumentenbond logo