Schade, zowel materieel als lichamelijk letsel, kan iedereen overkomen. Het kan zo zijn dat je even niet zat op te letten en een glas rode wijn over een duur tapijt morst, of dat je hond een voorbijganger omver loopt waardoor deze zijn voet breekt. Bij dit soort ongelukken ben je als particulier aansprakelijk, en de kosten die er aan verbonden zijn kunnen soms enorm hoog oplopen tot wel honderdduizenden euro’s. Met de aansprakelijkheidsverzekering Univé ben je verzekerd voor schade aan anderen, wat een hoop onnodige stress kan schelen.
De standaarddekking van de aansprakelijkheidsverzekering Univé
Met de aansprakelijkheidsverzekering Univé kun je zelf de verschillende dekkingen vergelijken die voor jou het meest van toepassing zijn. Als je alleenstaand bent, wil je namelijk geen hoge premie betalen omdat er ook nog een eventueel gezin is meeverzekerd. Bij de aansprakelijkheidsverzekering Univé kun je kiezen uit de volgende situaties: eenpersoonshuishouden, samenwonend, een eenoudergezin of een gezin met kinderen. Ook in bijzondere situaties, bijvoorbeeld als je kinderen bij een ex-partner wonen maar wel regelmatig bij jou thuis te vinden zijn, zijn deze kinderen meeverzekerd met de aansprakelijkheidsverzekering Univé . Daarnaast zijn logés en huisdieren bij elke situatie meeverzekerd.
Dekking en eigen risico van de aansprakelijkheidsverzekering
Veel testen en bedrijven zoals de Consumentenbond hebben gekeken wat de minimale dekking is die je moet afsluiten om goed verzekerd te zijn: €1.25 miljoen. Bij de aansprakelijkheidsverzekering kun tot maximaal €2.5 miljoen euro verzekerd zijn en heb je hiernaast ook niet te maken met een eigen risico. Wel kan het gebeuren dat er een eigen risico wordt berekend als je niet de juiste gezinssamenstelling hebt verzekerd.
Wat te doen bij schade met een aansprakelijkheidsverzekering van Univé?
Je hebt per ongeluk schade veroorzaakt bij iemand anders, maar je weet dat je een aansprakelijkheidsverzekering Univé hebt afgesloten en dus verzekerd bent voor de financiële kosten die hierbij komen kijken. Toch hebben veel mensen nog vragen over wat ze dan allemaal moeten ondernemen. Wat kun je in zo’n situatie dan het beste doen? Het slimste is om geen schuld te erkennen en ook geen uitspraken te doen over de schadevergoeding. Daarna is het handig om de schade en de oorzaak zo duidelijk mogelijk te beschrijven en deze te melden bij Univé, wat zowel online, in de winkel of via de telefoon mogelijk is. Het melden van schade kan op elk moment van de dag, 24 uur lang.
Heb jij een aansprakelijkheidsverzekering, dan ben je prima verzekerd voor de schade die jij per ongeluk aanricht bij andere mensen. Het kan dan gaan om materiele en lichamelijke schade. Heb je geen verzekering afgesloten, dan zul je de schade uit eigen zak moeten betalen en dit kan behoorlijk in de papieren lopen.
Kies je voor Univé, dan ben je verzekerd voor een maximaal bedrag van 2,5 miljoen euro. Je kunt de verzekering zelf samenstellen. Zo kun je een alleenstaanden verzekering kiezen, maar kun je ook besluiten om meteen hele het gezin mee te verzekeren. Je kunt ook jouw huisdieren gemakkelijk verzekeren als je kiest voor deze aanbieder, en dat voor een laag bedrag per maand.
Nee, de aansprakelijkheidsverzekering heeft in tegenstelling tot de WA verzekering voor de auto geen verplicht karakter. Om de beste verzekering te vinden, doe je er goed aan om de verzekeringen eerst goed met elkaar te vergelijken. Dan weet je namelijk dat jij de voor jou beste keuze maak.