Aansprakelijkheidsverzekering Univé

Schade, zowel materieel als lichamelijk letsel, kan iedereen overkomen. Het kan zo zijn dat je even niet zat op te letten en een glas rode wijn over een duur tapijt morst, of dat je hond een voorbijganger omver loopt waardoor deze zijn voet breekt. Bij dit soort ongelukken ben je als particulier aansprakelijk, en de kosten die er aan verbonden zijn kunnen soms enorm hoog oplopen tot wel honderdduizenden euro’s. Met de aansprakelijkheidsverzekering Univé ben je verzekerd voor schade aan anderen, wat een hoop onnodige stress kan schelen.

De standaarddekking van de aansprakelijkheidsverzekering Univé

Met de aansprakelijkheidsverzekering Univé kun je zelf de verschillende dekkingen vergelijken die voor jou het meest van toepassing zijn. Als je alleenstaand bent, wil je namelijk geen hoge premie betalen omdat er ook nog een eventueel gezin is meeverzekerd. Bij de aansprakelijkheidsverzekering Univé kun je kiezen uit de volgende situaties: eenpersoonshuishouden, samenwonend, een eenoudergezin of een gezin met kinderen. Ook in bijzondere situaties, bijvoorbeeld als je kinderen bij een ex-partner wonen maar wel regelmatig bij jou thuis te vinden zijn, zijn deze kinderen meeverzekerd met de aansprakelijkheidsverzekering Univé . Daarnaast zijn logés en huisdieren bij elke situatie meeverzekerd.

Dekking en eigen risico van de aansprakelijkheidsverzekering

Veel testen en bedrijven zoals de Consumentenbond hebben gekeken wat de minimale dekking is die je moet afsluiten om goed verzekerd te zijn: €1.25 miljoen. Bij de aansprakelijkheidsverzekering kun tot maximaal €2.5 miljoen euro verzekerd zijn en heb je hiernaast ook niet te maken met een eigen risico. Wel kan het gebeuren dat er een eigen risico wordt berekend als je niet de juiste gezinssamenstelling hebt verzekerd.

Wat te doen bij schade met een aansprakelijkheidsverzekering van Univé?

Je hebt per ongeluk schade veroorzaakt bij iemand anders, maar je weet dat je een aansprakelijkheidsverzekering Univé hebt afgesloten en dus verzekerd bent voor de financiële kosten die hierbij komen kijken. Toch hebben veel mensen nog vragen over wat ze dan allemaal moeten ondernemen. Wat kun je in zo’n situatie dan het beste doen? Het slimste is om geen schuld te erkennen en ook geen uitspraken te doen over de schadevergoeding. Daarna is het handig om de schade en de oorzaak zo duidelijk mogelijk te beschrijven en deze te melden bij Univé, wat zowel online, in de winkel of via de telefoon mogelijk is. Het melden van schade kan op elk moment van de dag, 24 uur lang.

Reviews en ervaringen Univé

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Wat vind jij van Univé?

Daarom regelt Nederland een verzekering via onze website
  • Vergelijk eenvoudig en snel aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Direct eenvoudig aanvragen = maandelijks besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten. Consumentenbond logo