BAV-verzekering

Vind de goedkoopste verzekering bij meer dan 10 verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van ASRLogo van De GoudseLogo van HiscoxLogo van Chubb Insurance

Vrijblijvend advies? We helpen je graag

Ik heb interesse in
Jouw gegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres
E-mailadres (ter controle)
Naam bedrijf, stichting of vereniging (optioneel)
Postcode
Huisnummer en toevoeging
Geef mij vrijblijvend advies
Bedankt voor je aanvraag!

Financieel adviseur Haaker & Daas heeft je aanvraag ontvangen. Ze gaan aan de slag met een premievoorstel en advies op maat. Ze zullen je bellen om dit met je door te nemen en je vrijblijvend advies te geven.

Werk je als ondernemer in de dienstverlening? Dan heb je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig. Deze wordt kortweg een BAV-verzekering genoemd. Deze aansprakelijkheidsverzekering beschermt je tegen beroepsfouten. Die kunnen immers overal voorkomen. Stel je voor dat jij als ICT’er een verkeerd advies geeft, waardoor het hele computersysteem van je opdrachtgever crasht. Dan kan niemand zijn werk meer doen. Dat betekent een grote financiële strop voor het bedrijf. Daarvoor wordt jij aansprakelijk gesteld. Zulke schadeclaims kunnen oplopen tot duizenden euro’s. Daarom is het belangrijk om een goede BAV-verzekering af te sluiten. Zo bescherm je jezelf tegen hoge schadeclaims. Dat kan in de toekomst veel ellende voorkomen.

Wanneer heb je een BAV-verzekering nodig?

Eigenlijk hebben alle zzp’ers en mkb’ers, die diensten verlenen, een BAV-verzekering nodig. Technisch tekenaars, architecten, consultants en reorganisatiecoaches zijn daar voorbeelden van. Als je veel advies geeft of tekeningen en ontwerpen maakt, loop je risico. Een foutje is immers menselijk? Veel opdrachtgevers stellen een BAV-verzekering dan ook verplicht als ze zaken met je doen. Zo weten ze zeker dat de risico’s gedekt zijn. Ook brancheorganisaties kunnen je verplichten een BAV verzekering af te sluiten. Pas dan kun je deel uit maken van de club. Een BAV-verzekering dekt de financiële schade door beroepsfouten. Ook de kosten van schade door verkeerd advies worden vergoed. Lees altijd de polis goed door. Daarin staat precies wat er wel en niet gedekt wordt.

Maar wat is dan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Een BAV-verzekering wordt vaak verward met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Toch verschillen deze twee behoorlijk van elkaar. Een BAV-verzekering is vooral bedoeld voor zzp’ers en mkb’ers, die in de dienstverlening werken. Deze verzekering is nodig om financiële schade door beroepsfouten te vergoeden. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt schade aan materialen en personen, die je tijdens je werk veroorzaakt. Daarom is deze verzekering een aanrader voor alle zelfstandig ondernemers. Al jij of een medewerker iets kapot maakt bij een klant, vergoed de verzekering de schade. Vermogensschade door beroepsfouten wordt niet vergoed. Daar heb je echt een BAV-verzekering voor nodig. Voor ondernemers in de dienstverlening is het dus belangrijk om allebei de verzekeringen af te sluiten. Sommige verzekeraars bieden hier speciale pakketten voor aan. 

Wat kost een BAV-verzekering?

Een BAV-verzekering kost je meestal niet zoveel. De premie is onder andere afhankelijk van de branche waarin je werkt. Het ene beroep levert nu eenmaal meer risico op dan het andere. Bedenk goed hoe hoog het verzekerde bedrag moet zijn om schade te kunnen vergoeden. Als het bedrag hoger is, betaal je ook meer premie. Daarnaast is de dekking belangrijk. Lees daarom goed de voorwaarden van de verzekering door. Dan weet je of je volledige dekking hebt bij schadeclaims. Wil jij weten welke BAV-verzekering het beste voor je is? Check dit dan gemakkelijk op Aansprakelijkheidsverzekering.nl. Daar kun je zakelijke en privé aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken. Op Aansprakelijkheidsverzekering geven we je onafhankelijk advies. Zo vind je eenvoudig de voordeligste BAV-verzekering met de beste voorwaarden. Je kunt de verzekering direct afsluiten als je wilt. 

Een BAV verzekering afsluiten

Als ondernemer moet je aan veel dingen denken. Dan is het fijn als je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele schadeclaims. Op Aansprakelijkheidsverzekering.nl vind je de beste verzekering voor jouw bedrijf. Voor iedere branche is een aansprakelijkheidsverzekering te vinden. Voor een laag bedrag per maand ben je verzekerd voor beroepsfouten. Wil je een BAV-verzekering afsluiten? Vergelijk dan snel verschillende aanbieders met elkaar om de perfecte verzekering te vinden. Op die manier is je beroepsaansprakelijkheid beschermd. Sluit vandaag nog een BAV-verzekering af. Dan kun jij zonder zorgen verder met het echte werk: ondernemen.

5/5 - (25 stemmen)
Vergelijk & Bespaar
  • Vergelijk snel & eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Eenvoudig aanvragen: bespaar tot maar liefst: € 150,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten.
Aanbevolen door experts
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten.Consumentenbond logo