Inboedel en aansprakelijkheidsverzekering

IDoordat er zoveel verschillende verzekeringen op de markt zijn is het voor consumenten soms lastig om bij te houden waar je met welke verzekering precies dekking voor ontvangt en of je misschien niet dubbel verzekerd bent voor sommige zaken. Een van de twee verzekeringen waar mensen nog wel eens mee in de war zijn, zijn de  inboedel en aansprakelijkheidsverzekering , waardoor er soms onduidelijkheid kan ontstaan.

Verschillen inboedel en aansprakelijkheidsverzekering

Er is eigenlijk één groot verschil op te merken tussen de inboedel en aansprakelijkheidsverzekering, waarmee ze goed te onderscheiden zijn. Met een inboedelverzekering verzeker je namelijk je eigen inboedel, terwijl je bij een de tweede verzekering de schade verzekert die je bij iemand anders aanricht. Met een inboedelverzekering verzeker je dus je eigen spullen voor bijvoorbeeld diefstal of schade die ontstaat door water of brand. Bij een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je de financiële schade of het letsel dat je per ongeluk aanbrengt bij anderen. Meer informatie en wat er precies gedekt wordt bij dit type verzekering lees je in deze tekst.

Vergelijk inboedel en aansprakelijkheidsverzekering

Meerdere verzekeringen afsluiten, kunnen soms hoge kosten veroorzaken door de combinatie van de premies per maand. Het is daarom slim om je alleen te verzekeren voor zaken die je alleen nodig denkt te hebben en die het beste aansluiten bij jouw situatie. Zorg er daarom voor dat je van tevoren de verschillende maatschappijen goed vergelijkt, om zo de optimale inboedel en aansprakelijkheidsverzekering te vinden. Nadat je de verschillende maatschappijen hebt vergeleken en de beste hebt gekozen, kun je gelijk naar de website van de aanbieder om binnen een paar klikken de juiste verzekering af te sluiten.

Combineren van inboedel en aansprakelijkheidsverzekering

Als particulier is het een slimme zet om zowel een  inboedel als aansprakelijkheidsverzekering  af te sluiten, zodat je zowel je eigen spullen als schade bij spullen van anderen verzekert. Aangezien het twee verschillende verzekeringen zijn, ben je bijvoorbeeld niet met een aansprakelijkheidsverzekering ook verzekerd voor schade die wordt aangebracht bij eigen spullen, alleen bij die van anderen. Naast deze twee verzekeringen, hoor je ook nog de WA-verzekering, af te sluiten als je in het bezit bent van een motorvoertuig. Dit type verzekering is verplicht in Nederland en verzekert je voor schade die wordt toegebracht aan anderen door toedoen van het motorvoertuig. Als je deze niet hebt afgesloten mag je zelfs niet met je auto de weg op.

Daarom regelt Nederland een verzekering via onze website
  • Vergelijk eenvoudig en snel aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Direct eenvoudig aanvragen = maandelijks besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten. Consumentenbond logo