Aansprakelijkheidsverzekering ZZP

Vind de goedkoopste verzekering bij meer dan 10 verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van ASRLogo van De GoudseLogo van HiscoxLogo van Chubb Insurance

Vrijblijvend advies? We helpen je graag

Ik heb interesse in
Jouw gegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres
E-mailadres (ter controle)
Naam bedrijf, stichting of vereniging (optioneel)
Postcode
Huisnummer en toevoeging
Geef mij vrijblijvend advies
Bedankt voor je aanvraag!

Financieel adviseur Haaker & Daas heeft je aanvraag ontvangen. Ze gaan aan de slag met een premievoorstel en advies op maat. Ze zullen je bellen om dit met je door te nemen en je vrijblijvend advies te geven.

Niet alleen in persoonlijke situaties, maar ook op het werk kan het gebeuren dat er schade ontstaat door een ongeluk. In sommige van deze gevallen kun je de schade, als deze relatief laag is, zelf nog wel betalen, maar bij hogere bedragen is het handig om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben om te kosten te dekken. Een aansprakelijkheidsverzekering zzp  is er in twee soorten: de bedrijfs- en de beroepsaansprakelijkheid, waar duidelijke verschillen tussen te vinden zijn. Sommige van deze verzekeringen zijn verplicht, terwijl andere juist helemaal niet nuttig zijn voor jouw onderneming. Lees meer over de verschillen in onderstaande tekst.

Is een aansprakelijkheidsverzekering ZZP verplicht?

aansprakelijkheidsverzekering zzpVaak is een  aansprakelijkheidsverzekering zzp niet verplicht, maar in sommige beroepsgroepen is dit wel het geval. Denk hierbij aan notarissen, advocaten en financieel adviseurs, die wel een verplichte beroepsaansprakelijkheid moeten afsluiten. In andere beroepsgroepen is het meestal niet een eis om een aansprakelijkheidsverzekering zzp af te sluiten, maar aangezien een ongeluk in een klein hoekje kan zitten, is het toch wijs om, zeker bij risicovolle beroepen, deze op internet te vergelijken en af te sluiten.
Daarnaast kunnen opdrachtgevers steeds vaker van je vragen of je een aansprakelijkheidsverzekering zzp hebt afgesloten en kun je daarmee in het voordeel zijn.

 Aansprakelijkheidsverzekering ZZP: bedrijfsaansprakelijkheid

Een bedrijfsaansprakelijkheid dekt letsel en materiële schade die ontstaat door je werk of opdracht. Je kunt hierbij denken aan een beschadigde camera doordat je er koffie overheen morst of dat je verf op het kleed laat vallen. Schade die met dit type aansprakelijkheidsverzekering wordt gedekt is bijvoorbeeld schade door toedoen van jezelf, door toedoen van je product of eventuele milieuschade. Het is dus een erg belangrijke verzekering, maar vaak zijn zzp’ers zich hier niet van bewust, aangezien uit onderzoek blijkt dat maar de helft ongeveer deze verzekering heeft afgesloten.

Aansprakelijkheidsverzekering voor ondernemers: beroepsaansprakelijkheid

De beroepsaansprakelijkheid is een type aansprakelijkheidsverzekering zzp die niet op iedereen van toepassing is. Het is vooral van belang voor beroepen waarbij je een adviserende rol hebt, aangezien het de kosten dekt van financiële schade die ontstaat door jouw handelen. Dit kan bijvoorbeeld zijn doordat je verkeerd advies geeft of als projectontwikkelaar door een rekenfout veel lagere kosten heeft doorgeven dan uiteindelijk het geval was. Voordat je dit type verzekering afsluit is het dus slim om bij jezelf na te gaan of het voor je eigen onderneming nodig is om deze af te sluiten.

Waarom sluit je een aansprakelijkheidsverzekering ZZP af?

Een ongeluk is zomaar gebeurd. Ben jij zelfstandig ondernemer? En maak je per ongeluk schade bij iemand anders? Zonder verzekering draai je dan zelf op voor de kosten en daardoor kan zelfs het voortbestaan van jouw bedrijf in het geding komen. Begin je dus als ZZP’er, dan is het bijzonder verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering ZZP af te sluiten.

Moet je als ZZP’er een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Nee, de ZZP aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel buitengewoon verstandig. Behalve een speciale verzekering voor ZZP’ers kun je ook als particulier of als gezin een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten, zoals je bijvoorbeeld ook huisdieren mee kunt verzekeren.

Hoe vind je de voor jou beste aansprakelijkheidsverzekering?

In eerste instantie lees jij je goed in over deze verzekering. Vervolgens ga je de verzekeringen en verzekeraars goed met elkaar vergelijken. En precies door te vergelijken, vind je altijd die aansprakelijkheidsverzekering die bij jou past.

5/5 - (25 stemmen)
Vergelijk & Bespaar
  • Vergelijk snel & eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Eenvoudig aanvragen: bespaar tot maar liefst: € 150,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten.
Aanbevolen door experts
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten.Consumentenbond logo