Goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering

Het kan je zomaar eens gebeuren dat je per ongeluk schade veroorzaakt bij anderen door bijvoorbeeld een antieke vaas om te stoten of wijn te morsen over een duur kleed van je buurman. Als het om kleine ongelukken gaat kun je deze schade vaak wel zelf betalen, maar bij grotere ongelukken die enkele duizenden euro’s zal kosten, is het toch vaak om hiervoor een verzekering te hebben. Een aansprakelijkheidsverzekering kun je afsluiten om de financiële kosten te dekken. Echter, er zijn meerdere soorten en maten, dus om de  goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering  te vinden is het slim om op internet het aanbod eerst goed te vergelijken.

Waar op letten bij vinden van de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering

Bijna iedere maatschappij biedt wel een aansprakelijkheidsverzekering aan, aangezien het een hele nuttige verzekering kan zijn om af te sluiten. Als je daarom gaat zoeken naar de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering is het wel slim om te letten of deze wel echt aan al je eisen en wensen voldoet. Je kunt natuurlijk een lage premie hebben, maar je wilt alsnog wel verzekerd zijn voor een hoog genoeg bedrag en een niet al te hoog eigen risico hebben. Je moet er hierbij dus opletten wat jij het belangrijkst vindt waaraan je toekomstige goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering aan voldoet.

Goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering: lage premie

Als je op zoek bent naar de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering is de lage premie natuurlijk het eerste waar je op let, maar daarnaast is het eigen risico ook een belangrijke factor om naar te kijken. Als je uiteindelijk goedkoop uit wilt zijn, wil je vaak ook niet nog de eerste €500 van de mogelijke schade zelf betalen. Er zijn een hoop verzekeringen, zoals van Inshared, waar je premie erg laag is en in sommige gevallen zelfs onder de €3, maar waarbij je wel nog een eigen risico moet betalen van €100 of meerdere honderden euro’s. Andere goedkope opties zijn de verzekeringen van OHRA, Reaal en HEMA.

Opties voor de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering

Om de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering te vinden moet je goed kijken voor wie je allemaal de verzekering wilt afsluiten. Je hebt namelijk een zogenaamde alleenstaanden verzekering, waarbij je alleen jezelf verzekerd, maar je kunt met een gezinsdekking ook je gezin en andere inwonende verzekeren. Je gezinssamenstelling zal dus ook een belangrijke factor zijn die de hoogte van je premie beïnvloedt. Als je duidelijk hebt wie je wilt verzekeren kun je gaan kijken waar de maximale dekking hoog genoeg is naar je wensen, hoe hoog de premies zijn en wat het eventuele eigen risico is.

5/5 - (24 stemmen)
Vergelijk & Bespaar
  • Vergelijk snel & eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Eenvoudig aanvragen: bespaar tot maar liefst: € 150,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten.
Aanbevolen door experts
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten.Consumentenbond logo