Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Vind de goedkoopste verzekering bij meer dan 10 verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van ASRLogo van De GoudseLogo van HiscoxLogo van Chubb Insurance

Vrijblijvend advies? We helpen je graag

Ik heb interesse in
Jouw gegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres
E-mailadres (ter controle)
Naam bedrijf, stichting of vereniging (optioneel)
Postcode
Huisnummer en toevoeging
Geef mij vrijblijvend advies
Bedankt voor je aanvraag!

Financieel adviseur Haaker & Daas heeft je aanvraag ontvangen. Ze gaan aan de slag met een premievoorstel en advies op maat. Ze zullen je bellen om dit met je door te nemen en je vrijblijvend advies te geven.

Met een eigen bedrijf wil je goed verzekerd zijn. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is dan ook onmisbaar. Als jij of één van je werknemers tijdens het werk schade veroorzaken, wordt deze gedekt door je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het kan gebeuren dat je tijdens het werk iets beschadigd bij je klant of opdrachtgever. In dat geval draai je niet zelf voor de kosten op. Bedenk van tevoren goed welke risico’s je loopt bij het uitvoeren van je werk. Dan kun je je daartegen verzekeren. Zo voorkom je hoge kosten van schadeclaims. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is dan ook zeker aan te raden voor mkb’ers en zzp’ers.

Populaire zakelijke verzekeraars die een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering aanbieden:

Tegen welke schade ben je verzekerd met een bedrijfsaanprakelijkheidsverzekering?

Stel je voor dat je bij een klant aan het werk bent en een vitrinekast omver stoot. Dan ben jij aansprakelijk voor de schade. Het kan ook gebeuren dat één van je werknemers gereedschap laat vallen, waardoor het meubilair van de opdrachtgever beschadigd raakt. Dan wordt jouw bedrijf daarvoor verantwoordelijk gehouden. Gelukkig kun je in zulke situaties een beroep doen op je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. De kosten van de schade worden dan gedekt. Niet alleen materiële schade wordt vergoed. Ook schade aan personen, ook wel letselschade genoemd, wordt vergoed. Als een bezoeker uitglijdt op je pas gedweilde vloer en een been breekt, vergoed je verzekering de letselschade.

Is het verplicht om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering te hebben?

Je bent niet verplicht een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Daar zijn geen wettelijke regels voor. Er zijn wel bepaalde situaties, waarin het noodzakelijk is om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Is je bedrijf aangesloten bij een branchevereniging of -organisatie? Dan kan deze eisen dat je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hebt. Ook klanten of opdrachtgevers kunnen dit van je vragen. Hoewel een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dus niet verplicht is, geeft hij je veel zekerheid en gemak. Daarom is het goed om eens te kijken wat een dergelijke verzekering voor jouw bedrijf kan betekenen. 

Welke schade wordt niet vergoed door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

In sommige situaties wordt je zelf aansprakelijk gehouden voor de veroorzaakte schade. Als je zelf een fout maakt bijvooreeld. Je maakt een vergissing of adviseert de klant niet goed, waardoor deze veel geld kwijt is. Dat bedrag zul je zelf moeten vergoeden. Als je deze schade ook wilt laten dekken, sluit je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af. Heb je een contract afgesloten met opdrachtgever of klant? Dan kun je daarin precies vastleggen waarvoor je wel en niet aansprakelijk bent. Deze afspraken gelden als bindend. Lees altijd goed de voorwaarden van je aansprakelijkheidsverzekering door. Daarin staat beschreven welke schade de verzekering dekt en welke niet. 

Start nu met vergelijken

Wil je weten welke bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering het beste bij je past? Dan kun je deze verzekeringen gemakkelijk vergelijken op Aansprakelijkheidsverzekering.nl. Zo vind je snel de beste en voordeligste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor jouw bedrijf. Je kunt de verzekering vervolgens eenvoudig afsluiten. Op Aansprakelijkheidsverzekering.nl vind je ook aansprakelijkheidsverzekeringen voor je privé situatie. Die kun je eveneens gemakkelijk vergelijken en afsluiten. 

Waar let je op?

Bij het vergelijken van bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen kun je op een aantal dingen letten. In de eerste plaats is de premie belangrijk. Die wordt bepaald door de branche waarin je werkt en de risico’s die je daarbij loopt. Je kunt kiezen uit diverse pakketten met verschillende dekkingen. Op Aansprakelijkheidsverzekering.nl kun je de premies gemakkelijk vergelijken. Bekijk ook de voorwaarden van de verzekering goed. Zo zie je direct voor welke schade je zelf aansprakelijk bent en welke schade de verzekering vergoedt. Een ander punt van aandacht is het dekkingsgebied van de verzekering. Hoe zit het bijvoorbeeld met schade tijdens werkzaamheden in het buitenland? Wordt die ook vergoed door de verzekering? Let ook op het eigen risico dat je moet betalen. Maak een goede vergelijking van verschillende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen. Zo kun je een weloverwogen keuze maken.

5/5 - (29 stemmen)
Vergelijk & Bespaar
  • Vergelijk snel & eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Eenvoudig aanvragen: bespaar tot maar liefst: € 150,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten.
Aanbevolen door experts
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten.Consumentenbond logo