Bedrijfsaansprakelijkheid

Vind de goedkoopste verzekering bij meer dan 10 verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van ASRLogo van De GoudseLogo van HiscoxLogo van Chubb Insurance

Vrijblijvend advies? We helpen je graag

Ik heb interesse in
Jouw gegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres
E-mailadres (ter controle)
Naam bedrijf, stichting of vereniging (optioneel)
Postcode
Huisnummer en toevoeging
Geef mij vrijblijvend advies
Bedankt voor je aanvraag!

Financieel adviseur Haaker & Daas heeft je aanvraag ontvangen. Ze gaan aan de slag met een premievoorstel en advies op maat. Ze zullen je bellen om dit met je door te nemen en je vrijblijvend advies te geven.

Iedere ondernemer loopt het risico om schade te veroorzaken. Als zelfstandige ben je zelf aansprakelijk voor die schade. Je kunt per ongeluk iets kapot maken bij je werk. Of iemand raakt gewond tijdens een bezoek aan jouw kantoor. Op dat moment ben jij daarvoor verantwoordelijk. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten van de schade. Schadeclaims voor bedrijfsaansprakelijkheid kunnen tot in de duizenden euro’s lopen. Het is belangrijk je daartegen te beschermen. En als je medewerkers de schade hebben veroorzaakt? Dan wordt deze ook betaald door je aansprakelijkheidsverzekering. Zelfs je producten kunnen voor schade zorgen. Gelukkig vallen deze kosten onder de verzekering. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergoedt de kosten van materialen. Maar ook letselschade hoort daarbij.

Verzekeren is belangrijk

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Binnen enkele seconden gebeurt er iets dat voor een flinke schade zorgt. Je stoot een glas water om over de laptop van je opdrachtgever. Of je medewerker beschadigt een deur, als hij spullen bij een klant bezorgt. Ook op je eigen locatie kunnen er dingen mis gaan. Een bezoeker struikelt over een kabel en breekt een been. De schade moet uiteraard betaald worden. Deze valt onder jouw bedrijfsaansprakelijkheid. Je verzekering dekt die kosten. Zo hoef je niet bang te zijn voor hoge schadeclaims. Zonder verzekering zijn die kosten niet te betalen. Sluit daarom op tijd een verzekering voor bedrijfsaansprakelijkheid af. Die is ook voor zzp’ers en mkb’ers onmisbaar. Voor een lage premie per maand bescherm je je bedrijf tegen aansprakelijkheid. 

Waarom een verzekering voor bedrijfsaansprakelijkheid afsluiten?

De laatste jaren worden er meer schadeclaims ingediend. De bedragen van bedrijfsaansprakelijkheid zijn niet mals. Ze worden de laatste tijd ook steeds hoger. De rechter wijst veel van deze schadeclaims toe. Als ondernemer loop je dus een risico op bedrijfsaansprakelijkheid. Bijna alle bedrijven hebben een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. De overheid stelt zo’n verzekering niet verplicht. Toch vragen opdrachtgevers of leveranciers er dikwijls naar. Zo weten ze zeker dat eventuele schade betaald wordt. Als je aangesloten bent bij een brancheorganisatie, is een aansprakelijkheidsverzekering meestal verplicht. Voor iedere beroepsgroep is er een goede verzekering te vinden. Op Aansprakelijkheidsverzekering.nl kun je verschillende verzekeringen vergelijken. Zo zie je direct welke verzekering het beste is voor jouw bedrijfsaansprakelijkheid. Lees altijd goed de voorwaarden van de verzekering door. 

Wat vergoedt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzekert verschillende soorten schade. Veel verzekeringen betalen de meest voorkomende schades. In de eerste plaats is dat schade door jou of je personeel. Ook schade door je producten wordt vergoed. Daarnaast betaalt de verzekering de kosten van schade aan spullen van je medewerkers. Net als schade aan geleende of gehuurde spullen. Bovendien is schade aan gebouwen meeverzekerd. In de polisvoorwaarden staat wat de dekking is. Sommige zaken zijn niet verzekerd voor bedrijfsaansprakelijkheid. Schade aan jou als persoon of aan je bedrijf bijvoorbeeld. Of schade die je met opzet hebt veroorzaakt. Ook schade door een motorvoertuig, boot of drone wordt niet vergoed. En hoe zit het met schade door een verkeerd advies? Die wordt niet vergoed door je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Gelukkig kun je daar wel een andere verzekering voor afsluiten. Dat is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Die dekt financiële schade en letselschade door een beroepsfout of verkeerd advies. 

Welke verzekering voor bedrijfsaansprakelijkheid sluit je af?

Op Aansprakelijkheidsverzekering.nl vergelijk je eenvoudig verschillende verzekeringen. Zo zie je direct welke zakelijke of privé verzekering het beste is voor jou. Ook het premiebedrag is meteen duidelijk. Aansprakelijkheidsverzekering.nl geeft onafhankelijk advies. Dat helpt jou om een goede keuze te maken. Voor alle beroepen is een goede aansprakelijkheidsverzekering te vinden. Je kunt de verzekering bovendien meteen afsluiten. Daarmee is je bedrijfsaansprakelijkheid voortaan goed verzekerd. 

5/5 - (24 stemmen)
Vergelijk & Bespaar
  • Vergelijk snel & eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Eenvoudig aanvragen: bespaar tot maar liefst: € 150,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten.
Aanbevolen door experts
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten.Consumentenbond logo