Beroepsaansprakelijkheid zzp

Beroepsaansprakelijkheid zzp: wel zo handig
Beroepsaansprakelijkheid zzp: wel zo handig

Houd jij rekening met je beroepsaansprakelijkheid voor zzp? Als zelfstandig ondernemer loop je altijd risico. Jij bent immers degene, die verantwoordelijk is voor alle beslissingen. En omdat je ook maar een mens bent, is een foutje zo gemaakt. Helaas kunnen kleine vergissingen grote gevolgen hebben. Door een verkeerd advies kan je opdrachtgever duizenden euro’s mislopen. En wie is daarvoor aansprakelijk? Precies, dat ben jij als zzp’er. Zo’n grote schadeclaim kun je nooit uit eigen zak betalen. Daarom is er een aansprakelijkheidsverzekering. Die verzekert de beroepsaansprakelijkheid zzp. Voor ondernemers in de dienstverlening is deze aansprakelijkheidsverzekering onmisbaar. Mocht er dan toch iets misgaan door een verkeerd advies, vergoedt de verzekering de financiële schade. En dat is wel zo’n fijn idee als je als zzp’er aan de slag gaat. Sluit op tijd een goede beroepsaansprakelijkheid-zzp af.

Waarom beroepsaansprakelijkheid zzp verzekeren?

Stel je voor dat je werkt als bouwkundig tekenaar. Bij een grote opdracht maak je een rekenfout. Je tekening klopt dus niet. Tijdens de bouw blijkt dat het niet goed gaat. Een deel van het gebouw moet weer worden afgebroken. Dat kost veel tijd en geld. Omdat jij verantwoordelijk bent voor deze fout, klopt de opdrachtgever bij jou aan. Je krijgt een enorme schadeclaim op je bordje. In zo’n situatie kun je terecht bij je beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp. De vermogensschade van je opdrachtgever wordt vergoed. En als er juridische stappen worden genomen, zijn de kosten daarvan gedekt. Het verzekeren van je beroepsaansprakelijkheid zzp is dus ontzettend belangrijk. Daarnaast is het ook goed een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Waarom twee verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen?

Iedere zzp’er of mkb’er heeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig. Die verzekert je tegen schade die je tijdens je werk veroorzaakt. Ook schade door je medewerkers is er in meeverzekerd. Je laat bijvoorbeeld een zware machine op de parketvloer van je opdrachtgever vallen. Of een bezoeker van je bedrijf struikelt over een randje en breekt een enkel. De gevolgen van die schade vergoedt je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het gaat om schade aan spullen en om letselschade. Deze aansprakelijkheidsverzekering vergoedt geen schade door beroepsfouten. Daarvoor is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp nodig. Ben je een ondernemer die veel advies geeft? Sluit dan beide verzekeringen af voor een volledige dekking. Sommige aanbieders hebben hier een gecombineerd verzekeringspakket voor.

Een goede beroepsaansprakelijkheidsverzekering-zzp vinden

Er zijn veel verzekeringsmaatschappijen die een beroepsaansprakelijkheidsverzekering-zzp aanbieden. Maar welke is nu de beste? Daar kom je achter door een goede vergelijking te maken. Op Aansprakelijkheidsverzekering.nl kun je diverse verzekeringen eenvoudig vergelijken. Zo zie je in één oogopslag welke verzekering het beste voor je is. Je weet direct hoeveel premie je gaat betalen. Ook kun je de verzekering meteen afsluiten. Aansprakelijkheidsverzekering.nl geeft onafhankelijk advies. Zo kun jij altijd de verzekering met de beste premie en voorwaarden vinden. We geven niet alleen advies over zakelijke verzekeringen. Ook voor privé aansprakelijkheidsverzekeringen kun je hier terecht om een goede vergelijking te maken.

Waar let je op bij het verzekeren van beroepsaansprakelijkheid-zzp?

Om een goede keuze te maken, houdt je rekening met een aantal zaken. Natuurlijk is de premie belangrijk. Die is afhankelijk van je beroepsgroep. Het ene beroep heeft nu eenmaal meer risico op beroepsfouten dan het andere. Ook het bedrag wat je wilt verzekeren bepaalt de hoogte van de premie. Toch blijft een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp betaalbaar. Ook als het verzekerde bedrag hoog is. Lees altijd goed de voorwaarden van de verzekering door. Zo weet je precies welke schade er gedekt wordt. Door het afsluiten van een verzekering voor beroepsaansprakelijkheid zzp kun je met een gerust hart aan het werk. Je hoeft niet bang te zijn voor hoge schadeclaims. Ook de juridische hulp, die je op zo’n moment nodig hebt, wordt vergoed door de verzekering. Wil jij een verzekering voor je beroepsaansprakelijkheid zzp? Kijk dan snel op Aansprakelijkheidsverzekering.nl voor een goede vergelijking.

Daarom regelt Nederland een verzekering via onze website
  • Vergelijk eenvoudig en snel aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Direct eenvoudig aanvragen = maandelijks besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten. Consumentenbond logo