Beroepsaansprakelijkheidsverzekering zorg

Vind de goedkoopste verzekering bij meer dan 10 verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van ASRLogo van De GoudseLogo van HiscoxLogo van Chubb Insurance

Vrijblijvend advies? We helpen je graag

Ik heb interesse in
Jouw gegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres
E-mailadres (ter controle)
Naam bedrijf, stichting of vereniging (optioneel)
Postcode
Huisnummer en toevoeging
Geef mij vrijblijvend advies
Bedankt voor je aanvraag!

Financieel adviseur Haaker & Daas heeft je aanvraag ontvangen. Ze gaan aan de slag met een premievoorstel en advies op maat. Ze zullen je bellen om dit met je door te nemen en je vrijblijvend advies te geven.

Als je in de zorg werkt, draag je veel verantwoording. Er zijn altijd risico’s en onzekerheden. Daar wil je uiteraard op een goede manier mee omgaan. Als zelfstandige in de zorg heb je daarom een goede verzekering nodig. Dat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering speciaal voor zorg. Werk je als begeleider, verzorgende of verpleegkundige? Sluit dan op tijd je aansprakelijkheidsverzekering af. Veroorzaak je letselschade bij een cliënt door een beroepsfout of verkeerd advies? Dan wordt er een schadeclaim ingediend. De kosten daarvan betaalt de verzekering voor je. De zorg is een breed vakgebied. Er zijn daarom veel zzp’ers die een beroepsaansprakelijkheidsverzekering-zorg nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan kraamverzorgsters, thuiszorgmedewerkers, pedagogisch medewerkers en wijkverpleegkundigen. De risico’s die je in deze beroepen loopt, worden gedekt door je aansprakelijkheidsverzekering. 

Waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering-zorg?

Zelfstandigen in de zorg zijn ondernemers. Daarom ben je als zzp’er altijd verantwoordelijk voor alle zorg die je aan de cliënt verleent. Een vergissing of foutje is helaas snel gemaakt. Dat gebeurt niet opzettelijk. Toch zijn de gevolgen vaak groot. Daarom is het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering-zorg zo belangrijk. De premie is meestal laag, maar de dekking is uitgebreid. Voor een laag maandelijks bedrag ben je prima verzekerd tegen schadeclaims. De verzekering is ook belangrijk als je als zelfstandige in een ziekenhuis werkt. Of als je ingehuurd wordt door een verpleeg- of verzorgingstehuis. Wil jij weten welke beroepsaansprakelijkheidsverzekering-zorg het beste bij je past? Op Aansprakelijkheidsverzekering.nl geven we onafhankelijk advies. Zowel voor zakelijke als privé verzekeringen. Vergelijk snel en gemakkelijk verschillende verzekeringen met elkaar. Je kunt de verzekering van je keuze ook direct afsluiten.

Wat is dan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wordt vaak verward met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Toch is er een groot verschil. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt schade aan zaken of personen. Maar financiële schade door een verkeerd advies, wordt niet vergoed. Ook letselschade door een verkeerde beslissing van jou als zorgverlener, valt niet onder de verzekering. Daarom heb je als zelfstandige in de zorg een beroepsaansprakelijkheidsverzekering-zorg nodig. Die vergoedt financiële schade wel. Ook schade door een verkeerd advies wordt gedekt. Veel zzp’ers sluiten beide verzekeringen af voor een complete dekking. Lees altijd goed de voorwaarden door. Zo kun je een goede keuze maken.

Wanneer heb je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering-zorg nodig?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering-zorg is voor vele situaties belangrijk. Bijvoorbeeld als je in de thuiszorg werkt. Stel je voor dat je een oudere cliënt tijdens je avondronde verkeerde medicatie geeft. Niet die van hem zelf, maar die van zijn vrouw. Je cliënt krijgt hierdoor een hevige allergische reactie. Hij wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht voor intensieve zorg. Pas een paar dagen later mag hij weer naar huis. Enkele weken later valt er bij jou een enorme schadeclaim in de brievenbus. Jij bent namelijk verantwoordelijk voor de kosten van die ziekenhuisopname. Bovendien heeft meneer letselschade opgelopen. Natuurlijk heb je niet met opzet verkeerde medicatie gegeven. Maar je bent wel aansprakelijk. In dat geval is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering-zorg onmisbaar. Je kan die hoge schadeclaim immers nooit uit eigen middelen betalen. De verzekering dekt deze schade.

Wat vergoedt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering-zorg niet?

In veel gevallen kun je met schade terecht bij je beroepsaansprakelijkheidsverzekering-zorg. Toch zijn er ook situaties, waarin de verzekering niet uitkeert. Als jij die cliënt expres een pilletje van zijn vrouw hebt gegeven bijvoorbeeld. Dan is er sprake van opzet en wordt de schade niet vergoed. Ook als je inkomsten misloopt door je eigen fout, zijn die kosten voor jezelf. En moet je je werk opnieuw doen? Dan betaal jij daarvoor de kosten. Wil je ook voldoende verzekerd zijn voor schade, die je tijdens je werk veroorzaakt? Sluit dan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af. Als je dan een vaas omver stoot bij je cliënt, vergoed de verzekering de schade. Dat geldt ook voor schade die een stagiaire of andere medewerker veroorzaakt. 

Waarom sluit je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zorg?

Omdat als je in de zorg werkzaam bent, er altijd bepaalde risico’s zijn Iedereen kan eens een vergissing maken of nalatig blijken en in de zorg kan dat grote gevolgen hebben. Alleen al om die reden is het zeer verstandig om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Anders moet je eventueel zelf de claim die gedaan wordt ophoesten.

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering eigenlijk een verplichte verzekering?

Nee, deze aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Het is vanwege de risico’s en de gevolgen wel zeer verstandig om als je in de zorg werkzaam bent deze verzekering af te sluiten. Mocht er namelijk een keer iets misgaan, dan kan dat financieel zeer grote gevolgen hebben.

Wat doe je als je de voor jou beste verzekering af wilt sluiten?

Als je de voor jou beste beroepsaansprakelijkheidsverzekering zoekt, dan lees jij je eerst goed in over deze verzekering. Vervolgens is het verstandig om verzekeringen en ook verzekeraars goed met elkaar te vergelijken. Heb je dat gedaan dan kom je als vanzelf uit bij die verzekering die past bij al jouw wensen en eisen.

5/5 - (24 stemmen)
Vergelijk & Bespaar
  • Vergelijk snel & eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Eenvoudig aanvragen: bespaar tot maar liefst: € 150,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten.
Aanbevolen door experts
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten.Consumentenbond logo