Aansprakelijkheidsverzekering OHRA

Aansprakelijkheidsverzekering ohra
Aansprakelijkheidsverzekering OHRA

Het word je vaak verteld: een ongeluk zit in een klein hoekje. En dat is ook zeker zo: het kan je namelijk gebeuren dat je zomaar een laptop van tafel stoot, rode wijn over een kleed morst of dat je zoon of dochter een deuk in een auto fietst. De financiële gevolgen van deze ongelukken kunnen klein zijn, maar kunnen zeker bij letselschade ook flink oplopen. Met een aansprakelijkheidsverzekering OHRA ben je gelukkig verzekerd voor schade die je veroorzaakt bij anderen. Bij de aansprakelijkheidsverzekering OHRA kun je rekenen op een snelle afhandeling en daarnaast heb je geen eigen risico als de schade wordt betaald. Als je op dit moment bezig bent met het vergelijken van aansprakelijkheidsverzekeringen en meer te weten wilt komen over OHRA, lees dan vooral verder.

Wat is er allemaal verzekerd met de aansprakelijkheidsverzekering OHRA?

Met de aansprakelijkheidsverzekering OHRA ben je verzekerd tot een bedrag van €2.5 miljoen euro, maar je kunt er ook voor kiezen om maar €1.25 miljoen te verzekeren. Als je voor dit lagere bedrag kiest, hoef je uiteraard ook minder premie te betalen. De verzekering verzekert schade die is veroorzaakt door jezelf, je partner, je kind of huisdier, afhankelijk van je persoonlijke gezinssituatie. Daarnaast wordt er tot €25.000 verzekerd bij vriendendiensten, zoals het helpen verhuizen van een vriend, bij sport- en spelsituaties en bij logeer- en oppassituaties.

Wat wordt er niet verzekerd?

Natuurlijk kun je niet alle financiële schade verhalen bij OHRA. Schade die is veroorzaakt waarbij er opzet in het spel was, wordt uiteraard niet verzekerd. Het moet echt gaan om situaties waarbij er per ongeluk schade of lichamelijk letsel is opgetreden. Ook wordt schade met je auto niet verzekerd, hiervoor moet je de verplichte WA autoverzekering afsluiten. Als laatste wordt ook schade die is veroorzaakt tijdens je werk niet verzekerd, hiervoor is meestal je werkgever verzekerd met een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering OHRA, waarover je hieronder meer leest.

De zakelijke aansprakelijkheidsverzekering OHRA voor ZZP’ers

Ook op je werk kan het voorkomen dat je per ongeluk schade veroorzaakt. Denk hier bijvoorbeeld aan een schildersbedrijf die een pot verf morst op een duur kleed, of een bouwbedrijf die per ongeluk een hamer laat vallen waardoor de stenen vloer kapot gaat. Voor deze schade ben je niet verzekerd met de normale aansprakelijkheidsverzekering, maar hier dien je een zakelijke verzekering voor af te sluiten, iets wat gelukkig ook bij deze maatschappij kan.

Is het verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten?

Hoewel het niet verplicht is om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, is het wel zeer verstandig om dit te doen. Zo voorkom je met een klein bedrag per maand dat je als je per ongeluk schade bij iemand anders aanricht je te maken krijgt met financiële tegenvallers. Wel verplicht is overigens de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering voor de auto.

Waarom zou je kiezen voor de OHRA aansprakelijkheidsverzekering?

Bij OHRA kun je kiezen voor een verzekerd bedrag van 1.25 miljoen of 2,5 miljoen euro. Je kunt ook jouw partner, kind of huisdier mee laten verzekeren voor een relatief lage premie per maand. Ook sport- en spelsituaties zijn bij OHRA meeverzekerd en hetzelfde geldt voor logeer- en oppassituaties.

Op welke manier vind je de verzekering die bij je past?

Wil je de beste aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Verdiep je dan eerst goed in de materie. Vervolgens kun je de verzekeringen prima met elkaar vergelijken. En door te vergelijken weet je zeer dat jij die verzekering afsluit die aansluit bij jouw wensen en eisen. Vergelijken dus!

4.9/5 - (25 stemmen)

Wat vind jij van de aansprakelijkheidsverzekering van OHRA?

Schrijf een review en help anderen! Als bedankje maak je ook automatisch kans op een Bol.com bon ter waarde van € 50,-

Vergelijk & Bespaar
  • Vergelijk snel & eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Eenvoudig aanvragen: bespaar tot maar liefst: € 150,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten.
Aanbevolen door experts
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten.Consumentenbond logo