Beste aansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk kan soms in een klein hoekje zitten: je let even niet op en je kind is per ongeluk tegen de auto van je buren aangefietst waardoor er een enorme kras in de lak is gekomen. Of je arm schiet uit en je stoot zomaar wijn over de nieuwe, enorm dure camera van je collega. Sommige ongelukken zijn klein en veroorzaken niet zoveel financiële schade, maar het kan ook gebeuren dat er iemand blijvend lichamelijk letsel overhoudt aan een ongeluk, waardoor de financiële kosten enorm kunnen oplopen. Vaak is het dan niet mogelijk om dit allemaal uit eigen zak te betalen, zeker niet als het over honderdduizenden euro’s gaat, en dan komt de aansprakelijkheidsverzekering van pas.

Zoeken naar de beste aansprakelijkheidsverzekering: online vergelijken

beste aansprakelijkheidsverzekering
Beste aansprakelijkheidsverzekering voor gezin of alleenstaande

Het is in Nederland niet verplicht om deze verzekering af te sluiten, in tegenstelling tot de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, de WA-verzekering, die wel verplicht is. Toch kan het een fijn gevoel zijn om geen onnodig risico te lopen en je te verzekeren tegen mogelijke schade die je veroorzaakt bij anderen. Als je van plan bent om de deze verzekering af te gaan sluiten, is het slim om op internet een aantal maatschappijen met elkaar te vergelijken om zo de  beste aansprakelijkheidsverzekering  te vinden, die het beste aansluit bij jouw persoonlijke situatie, waarbij bijvoorbeeld de samenstelling van je gezin van belang is.

Aansprakelijkheidsverzekering: wat is de beste volgens testen?

Je kunt een groot aantal testen vinden op internet waarbij verschillende maatschappijen die deze verzekering aanbieden met elkaar vergelijken. De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar  de beste aansprakelijkheidsverzekering  en keken hierbij naar de premies en de voorwaarden die de maatschappijen boden. Volgens de Consumentenbond bood Centraal Beheer de beste aansprakelijkheidsverzekering en daarnaast kwamen ook OHRA en NowGo ook goed uit de verschillende testen.

Wat is voor jou de best passende aansprakelijkheidsverzekering?

Natuurlijk is iedere situatie anders en daarom is het ook per persoon verschillend wat de beste aansprakelijkheidsverzekering is voor jou. Je kunt het bijvoorbeeld heel belangrijk vinden om een lage maandelijkse premie te hebben, terwijl een ander graag een hoge dekking heeft. Het wordt geadviseerd om minimaal een verzekerd bedrag te kiezen van €1,25 miljoen euro of meer. Ook kun je ervoor kiezen om helemaal geen eigen risico te hebben, waardoor je premie wel iets hoger wordt vaak, terwijl anderen dit prima vinden en een eigen risico van een paar honderd euro best accepteren.

Waarom sluit je een aansprakelijkheidsverzekering af?

Heel simpel; omdat een ongeluk nou eenmaal in een klein hoekje zit. Voor je het wet breng je per ongeluk schade toe aan de spullen van iemand anders of ontstaat er zelfs lichamelijk letsel. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je in elk geval verzekerd voor de kosten van de schade de jij toebrengt aan derden.

Is deze aansprakelijkheidsverzekering eigenlijk verplicht?

Nee, de aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, wel zeer verstandig. Veel mensen verwarren de aansprakelijkheidsverzekering nogal eens met de WA-verzekering. Deze verzekering is wel verplicht bij een auto. Vandaar de verwarring dus.

Hoe kom je uit bij de beste aansprakelijkheidsverzekering?

Wil je de voor jou beste aansprakelijkheidsverzekering afsluiten is het goed om je eerst goed te verdiepen in alles wat met deze verzekering te maken heeft. Vervolgens ga je verzekeringen en verzekeraars goed met elkaar vergelijken, Heb je dat gedaan, dan is de kans aanzienlijk dat jij een verzekering kiest die aansluit bij jouw eigen wensen en eisen.

5/5 - (27 stemmen)
Vergelijk & Bespaar
  • Vergelijk snel & eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Eenvoudig aanvragen: bespaar tot maar liefst: € 150,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten.
Aanbevolen door experts
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten.Consumentenbond logo