Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering eenmanszaak

Vind de goedkoopste verzekering bij meer dan 10 verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van ASRLogo van De GoudseLogo van HiscoxLogo van Chubb Insurance

Vrijblijvend advies? We helpen je graag

Ik heb interesse in
Jouw gegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres
E-mailadres (ter controle)
Naam bedrijf, stichting of vereniging (optioneel)
Postcode
Huisnummer en toevoeging
Geef mij vrijblijvend advies
Bedankt voor je aanvraag!

Financieel adviseur Haaker & Daas heeft je aanvraag ontvangen. Ze gaan aan de slag met een premievoorstel en advies op maat. Ze zullen je bellen om dit met je door te nemen en je vrijblijvend advies te geven.

Werk je als zelfstandige zonder personeel? Dan denk je misschien dat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering overbodig is. Toch is dat niet het geval. Ook een eenmanszaak heeft zo’n verzekering nodig. Tijdens je eigen werk kun je immers ook schade veroorzaken? Als je bij een klant een ruitje kapot tikt, bijvoorbeeld. Of als je je waterpas op de parketvloer van je opdrachtgever laat vallen, die een flinke kras veroorzaakt. In zo’n situatie vergoedt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering-eenmanszaak de schade. En dat is wel zo fijn. Zeker als het om een schade van duizenden euro’s gaat. Veel eenmanszaken hebben wel een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Je zou denken dat deze ook schade aan spullen en personen dekt. Dat is echter niet zo. Daarvoor heb je echt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig.

Betaalbare aansprakelijkheidsverzekering eenmanszaak

Als je tijdens je werk een flinke schade veroorzaakt, kan het schadebedrag hoog oplopen. Als je een ladder op de auto van je klant laat vallen bijvoorbeeld. Of een kunstwerk in het kantoor van je opdrachtgever beschadigt. Als eenmanszaak kun je dat vaak niet uit eigen zak te betalen. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor een eenmanszaak is daarom onmisbaar. Veel opdrachtgevers of klanten vragen er ook naar. Ze willen zeker weten dat eventuele schade vergoed zal worden. Als eenmanszaak heb je geen hoge omzet. Gelukkig zijn de premies voor een aansprakelijkheidsverzekering van een eenmanszaak laag. Zo is het voor iedere ondernemer mogelijk om zich goed te verzekeren. Zonder verzekering wordt de schade verhaald op je privé bezittingen. En je wilt toch niet je auto verkopen om schade bij een klant te kunnen vergoeden? Sluit daarom op tijd een aansprakelijkheidsverzekering af voor je eenmanszaak. 

Wat vergoedt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergoedt materiële maar ook persoonlijke schade. Stel je voor dat een klant struikelt over een kabel in je bedrijf en daarbij een enkel breekt. Dan vergoedt je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering eenmanszaakde zorgkosten. In sommige gevallen keert de verzekering niet uit bij schade. Bijvoorbeeld als de schade is veroorzaakt door een beroepsfout of verkeerd advies. Of als er in een contract met je klant andere afspraken zijn vastgelegd. Als een klant daardoor flinke onkosten heeft, worden deze vergoed door een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Die dekt namelijk vermogensschade. 

Waar let je op bij een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering eenmanszaak?

Als je als eenmanszaak een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af wilt sluiten, is het goed om op een aantal dingen te letten. Natuurlijk is dat de premie, die je maandelijks betaalt. Maar nog belangrijker is wat je daarvoor terug krijgt. Bekijk daarom altijd welk bedrag er gedekt wordt bij een schadegeval. Zo weet je zeker of je voldoende verzekerd bent in zo’n situatie. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering berekent een eigen risico. De hoogte daarvan hangt af van de risico’s, die jouw werk met zich meebrengt. Soms is het beter iets meer premie te betalen en daarmee het eigen risico af te kopen. De premie wordt berekend op basis van de branche waarin je werkzaam bent. Sommige beroepsgroepen lopen nu eenmaal meer risico op schade dan andere. Daarom stellen veel brancheverenigingen een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering eenmanszaakverplicht voor hun leden. 

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken

Wil jij weten welk bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering het beste bij jouw eenmanszaak past? Maak dan snel een vergelijking op Aansprakelijkheidsverzekering.nl. Zo zie je in één keer welke verzekering de beste voorwaarden en de voordeligste premie heeft. Dat helpt je bij je keuze voor de juiste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Je kunt de beste verzekering bovendien direct eenvoudig afsluiten. Op Aansprakelijkheidsverzekering vind je ook privé aansprakelijkheidsverzekeringen. Je kunt deze aansprakelijkheidsverzekeringen eenvoudig met elkaar vergelijken. Je wilt toch zowel zakelijk als privé goed verzekerd zijn tegen schade? Aansprakelijkheidsverzekering.nl geeft je onafhankelijke informatie over aansprakelijkheidsverzekeringen. Zo kun jij de beste keuze maken. 

Is een aansprakelijkheidsverzekering eigenlijk verplicht?

Het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Het is wel zeer verstandig om deze verzekering af te sluiten. Een ongeluk zit immers in ene klein hoekje en je kunt zomaar en per ongeluk schade aanrichten bij iemand anders. Zonder verzekering draai je altijd zelf voor de gemaakte schade op.

Waarom sluit je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering eenmanszaak af?

Je sluit een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering eenmanszaak af omdat je ook tijdens jouw werk zomaar en geheel per ongeluk schade bij iemand anders aan kunt richten. Deze schade kan zomaar in de duizenden euro’s lopen. Met een verzekering wordt de gemaakte schade vergoed. Zonder verzekering kan de voortgang van jouw bedrijf zomaar op het spel komen te staan.

Hoe vind je de beste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering eenmanszaak?

Om de beste aansprakelijkheidsverzekering te vinden, doe je er goed aan om zoveel mogelijk over deze verzekering te lezen. Vervolgens kun je de verzekeringen goed met elkaar vergelijken. En door te vergelijken weet je zeker dat jij de voor jou beste keuze maakt.

5/5 - (27 stemmen)
Vergelijk & Bespaar
  • Vergelijk snel & eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Eenvoudig aanvragen: bespaar tot maar liefst: € 150,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten.
Aanbevolen door experts
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten.Consumentenbond logo