Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Vind de goedkoopste verzekering bij meer dan 10 verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van ASRLogo van De GoudseLogo van HiscoxLogo van Chubb Insurance

Vrijblijvend advies? We helpen je graag

Ik heb interesse in
Jouw gegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres
E-mailadres (ter controle)
Naam bedrijf, stichting of vereniging (optioneel)
Postcode
Huisnummer en toevoeging
Geef mij vrijblijvend advies
Bedankt voor je aanvraag!

Financieel adviseur Haaker & Daas heeft je aanvraag ontvangen. Ze gaan aan de slag met een premievoorstel en advies op maat. Ze zullen je bellen om dit met je door te nemen en je vrijblijvend advies te geven.

Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is onmisbaar voor bestuurders en toezichthouders. Daar denk je snel over na, als je voorzitter van de zwemclub wordt. Want welk risico loop je dan eigenlijk? En heb je daar echt een verzekering voor nodig? Jazeker. Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering stelt je privé vermogen veilig. Bij financiële schade door fouten of nalatigheid van jou kant, hoef je zelf niet te betalen. Zo is je vermogen beschermd en kan daar geen beroep op gedaan worden. Geen zorgen over je spaargeld dus. Zit je in een bestuur of ben je toezichthouder van een stichting of instelling? Sluit dan een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering af. Voor een lage maandelijkse premie ben je er zeker van dat je eigen vermogen veilig is. En dat is wel zo fijn als je een bestuurlijke functie op je neemt. 

Vaak gekozen verzekeraars die een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering aanbieden

AIG Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
HDI Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
Hiscox Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
Markel Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
Liberty Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Wanneer heb je een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering nodig?

Een voorbeeld. Stel je voor dat je voorzitter van de voetbalvereniging bent. Je hebt een groot evenement georganiseerd. Helaas heb je je vergist in het budget en onbedoeld meer kosten gemaakt. Die clinic door een profvoetballer was een must. Alles is geboekt en moet dus betaald worden. De artiesten, de catering, de partytenten en allerlei andere partijen sturen hun rekening. Helaas heeft de voetbalvereniging niet veel reserves meer. Door jouw verkeerde keuzes heeft de vereniging nu een probleem. Heb je geen bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering? Dan zul je je spaargeld moeten aanspreken. Of je auto moeten verkopen. Jij draait in elk geval voor de kosten op. Deze situatie voorkom je door eens aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Bestuursaansprakelijkheidsverzekering in verband met medebestuurders

Nog even terug naar hetzelfde voorbeeld. Het kan namelijk ook zo zijn dat niet jij, maar de penningmeester een fout heeft gemaakt. Hij heeft een budget vastgesteld, waar helemaal niet genoeg geld voor in kas is. Dan volgt dezelfde situatie. Jij, als bestuurder, wordt verantwoordelijk gehouden. Ook voor de fout van je penningmeester of andere medebestuurder. Jij bent aansprakelijk. Daarom is een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering onmisbaar. Grote schades kunnen oplopen tot miljoenen euro’s. Daar zou je privé failliet aan gaan. Wees je daarvan bewust als je een taak als bestuurder op je neemt. Bescherm je privé vermogen en sluit op tijd een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering af. Voor een lage premie per maand loop je als bestuurder geen risico meer.

Wat is de dekking van een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering?

Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering dekt verschillende financiële gevolgen. Bijvoorbeeld als je onvoorbereid beslissingen neemt, waarvan je de kosten niet kunt dragen. Of als je iets gedaan hebt dat in strijd is met de statuten. Ook besluiteloosheid of ondeskundigheid van het bestuur kan behoorlijke financiële gevolgen hebben. Die vallen onder de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Is er weinig geld in kas? Dan kan het gebeuren dat je selectief bent in het betalen van de rekeningen. Misschien is er iemand in het bestuur die tegenstrijdige belangen heeft. Die kun je negeren, met alle negatieve gevolgen van dien. De financiële gevolgen van deze situaties worden gedekt door een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. 

Welke vergoeding krijg je van een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering?

De financiële gevolgen, waarvoor jij als bestuurder aansprakelijk bent, kunnen groot zijn. Gelukkig kun je met een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering veel zaken vergoed krijgen. Zo worden de kosten van de schade door de verzekering betaald. Ook de kosten die je maakt voor verweer of voor een advocaat vergoedt de bestuursaansprakelijkheidsverzekering. Soms blijkt dat jij als bestuurder ten onrechte aansprakelijk wordt gehouden voor de schade. In dat geval krijg je via je bestuursaansprakelijkheidsverzekering juridische hulp. Wil je weten welke verzekering het meest geschikt is voor jou? Vergelijk dan verschillende bestuursaansprakelijkheidsverzekeringen op Aansprakelijkheidsverzekering.nl. Je krijgt dan meteen een overzicht van de beste verzekeringen. Ook voor een privé aansprakelijkheidsverzekering kun je een vergelijking maken. Wij geven je onafhankelijk advies, zodat je snel en eenvoudig een verzekering kunt afsluiten.  

Waarom sluit je een bestuursaansprakelijkheidsverzekering af?

Stel je bent voorzitter. Dan ben je verantwoordelijk, ook bijvoorbeeld voor de schade die leden van de club aan richten bij andere mensen. Jij kunt daar als voorzitter op aangesproken worden. Mocht er een claim ingediend worden, dan ben je met een bestuursaansprakelijkheidsverzekering daarvoor gedekt en draai je dus zelf niet op voor de kosten.

Is het als bestuurder verplicht om deze verzekering af te sluiten?

Nee, de bestuursaansprakelijkheidsverzekering is zeker niet verplicht. Ben jij echter bestuurder, dan doe je er wel zeer verstandig aan om deze verzekering af te sluiten. De aansprakelijkheidsverzekering die wel verplicht is, is de WA-verzekering die je tenminste afsluit bij jouw auto.

Wat kan helpen bij het vinden van de voor jou beste verzekering?

Zoek jij de beste verzekering? Ga je dan eerst goed verdiepen in deze verzekering. Vervolgens is het zeer verstandig om de verzekeringen en de verzekeraars goed met elkaar te vergelijken. Nadat je de verzekeringen vergeleken hebt, weet je vrijwel zeker dat jij de voor jou beste verzekering kiest.

5/5 - (27 stemmen)
Vergelijk & Bespaar
  • Vergelijk snel & eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Eenvoudig aanvragen: bespaar tot maar liefst: € 150,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten.
Aanbevolen door experts
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten.Consumentenbond logo