uitlooprisico moet beter geregeld worden

Niet alle aansprakelijkheidsverzekeringen voldoen aan de eisen van de VAO

uitlooprisico moet beter geregeld worden
Uitlooprisico moet beter geregeld worden

Een waarschuwing van de NBA aan de accountants; of ze voortaan beter op de voorwaarden bij beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen willen letten. De NBA signaleerde dat er nogal wat beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen niet voldoen aan de eisen. Het VAO en de NVKS stelden de eisen op, De voorwaarden bij de beroepsaansprakelijkheidsverzekering moeten al bij het afsluiten van de verzekering geregeld te zijn.

Voorwaarden bij beroepsaansprakelijkheidsverzekering en het uitlooprisico

Mooi voorbeeld is wel die van het uitlooprisico. Die valt twee jaar onder de dekking. Dat houdt in dat een verzekerde nog een bepaalde tijd na de beëindiging van de verzekering verzekerd is voor schade die iemand anders heeft opgelopen door handelen van de verzekerde. Dit uiteraard gedurende de verzekerde periode.

Belangrijk voor maatschappij en accountants

Het uitlooprisico moet, zo zegt de NBA, meteen bij het afsluiten van de aansprakelijkheidsverzekering geregeld zijn.. Dan is het uitlooprisico ook daadwerkelijk verzekerd. Dit is volgens de NBA belangrijk voor maatschappij en accountants. Bj het eindigen van de verzekering moet er dus al duidelijkheid zijn rondom het uitlooprisico. Dat biedt te weinig waarborg. De NBA adviseert accountants vooral om nog eens naar de polissen te kijken. Vervolgens moet contact gezocht worden met de verzekeraar als er niets is geregeld rondom het uitlooprisico.

Vergelijk & Bespaar
  • Vergelijk snel & eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Eenvoudig aanvragen: bespaar tot maar liefst: € 150,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten.
Aanbevolen door experts
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten.Consumentenbond logo