Noem het dan de ‘bal door ruit verzekering’

'bal door ruit' verzekering

Nog steeds is er misverstand over de aansprakelijkheidsverzekering en wat dat nou precies voor soort verzekering is. Uit onderzoek bleek dat veel mensen in de veronderstelling verkeren dat een WA verzekering hetzelfde is als een aansprakelijkheidsverzekering. En dat is niet zo. Ondertussen gaan al stemmen op de verzekering de ‘bal door ruit verzekering’ te noemen. De bal door de ruit bij de buren en de mensen weten dat dit met een aansprakelijkheidsverzekering opgelost kan worden.

Bal door ruit verzekering maakt het allemaal duidelijker

Met de aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor de schade aan anderen of hun spullen. Jij, maar zeker ook je partner en je kinderen, kunnen per ongeluk kleine en wat grotere ongelukjes veroorzaken. Inderdaad, de bal door de ruit. Of een bijtende hond, want je verzekerd ook je huisdier mee uiteraard. De kosten van kleine ongelukjes kunnen soms grootste vormen aannemen. Met de aansprakelijkheidsverzekering voorkom je torenhoge rekeningen.

Het vloerkleed thuis en het vloerkleed bij de buren

Het verschil met een inboedelverzekering? Je inboedel zijn de eigen spullen die niet vastzitten aan het huis. De bank of de telefoon bijvoorbeeld. Schade aan die zaken vallen onder de inboedelverzekering, net als bijvoorbeeld sieraden. De schade aan de spullen van anderen vallen onder de aansprakelijkheidsverzekering. Mooi voorbeeld is wel die met het glas rode wijn. Mors je in je eigen huis op een vloerkleed, dan valt dit onder de inboedelverzekering. Mors je op het kleed van de buurman, dan geldt voor jou de aansprakelijkheidsverzekering.

Met het voertuig of door jou zelf

De aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht en is dus ook geen WA verzekering. Dit misverstand ontstaat omdat als je auto WA verzekerd is, je verzekerd bent voor de schade die jij aan anderen en hun spullen aanricht. Het verschil is echter dat je bij een aansprakelijkheidsverzekering zelf voor de schade zorgt. Bij de WA verzekering is dat het voertuig.

Vergelijk & Bespaar
  • Vergelijk snel & eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Eenvoudig aanvragen: bespaar tot maar liefst: € 150,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten.
Aanbevolen door experts
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten.Consumentenbond logo