Spaanse deelregering biedt reizigers een aansprakelijkheidsverzekering aan

Andalusie biedt aansprakelijkheidsverzekering aan
Andalusië biedt aansprakelijkheidsverzekering aan

De regering van Andalusië is van plan vanaf 1 januari 2021 een ziektekosten- en aansprakelijkheidsverzekering aan te bieden tegen Covid-19. De verzekering geldt voor mensen die een dag of langer in Andalusië vakantie komen vieren.

Andalusië biedt aansprakelijkheidsverzekering aan

De aangeboden aansprakelijkheidsverzekering moet de kosten dekken die ontstaan als sprake is van een mogelijke besmetting. Die besmetting moet dan opgelopen zijn tijdens het verblijf in Andalusië. Dit geldt ook voor andere kosten die op een andere wijze aan Covid-19 te relateren zijn. Alle eventuele behandelingen moeten dan gedekt zijn. Dit in de vorm van bijvoorbeeld ziekenhuis opname en een eventuele repatriëring naar eigen land.

Verzekering moet per 1 januari 2021 ingaan

De verzekering die moet gaan gelden vanaf 1 januari 2021. Het zou ook borg moeten staan voor een accommodatie en de kosten van levensonderhoud als mensen in quarantaine moeten. De kosten zijn dan gedekt door de verzekering. Daarmee doet Andalusië er dus alles aan om toeristen naar de regio te lokken. Verder wil het Andalusië nadrukkelijk als een veilige bestemming promoten. Het is niet voor de eerste keer dat dit gebed in Spanje dat doet overigens. Eerder al werd namelijk een toeristencheque beschikbaar gesteld aan de eigen inwoners. Inwoners die vanaf 1 oktober tenminste drie nachten in hun eigen gebied verblijven. Met de cheque krijgen de Andalusiërs rond de 25 procent korting met een maximum van 300 euro.

Vergelijk & Bespaar
  • Vergelijk snel & eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Eenvoudig aanvragen: bespaar tot maar liefst: € 150,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten.
Aanbevolen door experts
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten.Consumentenbond logo