Goedkope aansprakelijkheidsverzekering

Om je te verzekeren die je per ongeluk veroorzaakt bij anderen kun je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten, waardoor deze financiële kosten worden gedekt. Het kan je namelijk zomaar overkomen dat je per ongeluk de dure camera van je buurvrouw van de tafel laat vallen of dat je een glas wijn omstoot over een antieke kast van een collega. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje en bij niet al te grote schade kun je dit meestal nog wel uit eigen portemonnee betalen. Echter, het kan ook zo zijn dat je grotere schade veroorzaakt, van enkelen tienduizenden euro’s, die je niet meer zelf kunt betalen. Als je van plan bent om een  goedkope aansprakelijkheidsverzekering  af te sluiten, kun je op internet de verschillende aanbieders met behulp van handige tools met elkaar vergelijken.

Waar op letten bij een goedkope aansprakelijkheidsverzekering kiezen?

goedkope aansprakelijkheidsverzekering
Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering voor alleenstaanden of gezinnen

Zoals bij vrijwel iedere verzekering het geval is, zijn er meerdere verschillen op de merken tussen de verzekeringsmaatschappijen die ze aanbieden. Bij de zoektocht naar een  goedkope aansprakelijkheidsverzekering  moet je er allereerst op letten wat de maximale dekking is bij een schadegeval, die namelijk enorm kan verschillen per aanbieder. Bij de verzekering van Reaal ben je namelijk voor maar liefst €2.5 miljoen euro verzekerd, terwijl dit bij Nationale Nederlanden maar één miljoen euro is. Ook het eventuele eigen risico kan verschillen per verzekeraar en kan soms €0 zijn maar ook oplopen tot enkele honderden euro’s.

Aansprakelijkheidsverzekering: meerdere opties

Dit type verzekering is meestal sowieso al niet extreem duur, aangezien je voor ongeveer €3 à €4 euro al een relatief goedkope aansprakelijkheidsverzekering hebt. Toch zijn er ook in de prijs van de maandelijkse premie nog wel verschillen tussen de aanbieders. Waar je bij de verzekering van FBTO ruim €4 kwijt bent per maand, is dit bij Inshared maar €2,73. Dit lijkt natuurlijk geen enorm groot verschil, maar als je dit over een aantal jaar bekijkt, kun je toch al snel een hoop geld besparen.

De hoogte van de premie bij een goedkope aansprakelijkheidsverzekering

Als je op zoek bent naar een goedkope aansprakelijkheidsverzekering zijn er een aantal factoren van belang die de hoogte van je premie beïnvloeden. Een van de belangrijkste factoren hierbij is de samenstelling van je gezin. Je hebt namelijk de zogenaamde alleenstaanden verzekering, waar je alleen jezelf mee verzekert, maar ook een gezinsdekking waarmee je meerdere personen kunt verzekeren.

Daarom regelt Nederland een verzekering via onze website
  • Vergelijk eenvoudig en snel aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Direct eenvoudig aanvragen = maandelijks besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten. Consumentenbond logo