Eigenlijk is een aansprakelijkheidsverzekering onmisbaar

De aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Toch komen steeds meer mensen er achter dat deze verzekering eigenlijk wel onmisbaar is. Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren is de schade die jij aan anderen veroorzaakt gedekt. Dat is allesbehalve een overbodige luxe. In de praktijk namelijk, blijkt bijvoorbeeld schade na een ongeval al heel erg snel onbetaalbaar wanneer je geen verzekering hebt afgesloten. Conclusie: de verzekering is niet verplicht, de aansprakelijkheidsverzekering onmisbaar.

Aansprakelijkheidsverzekering onmisbaar, schade kan zomaar in de tonnen lopen

Het kan zomaar gebeuren; jouw hond die je oom in het het been bijt of een botsing met een andere fietser die als gevolg van die aanrijding een botbreuk oploopt. In dergelijke gevallen word jij aansprakelijk gehouden voor de schade die geleden wordt. Kijken we naar letselschades, dan praat je al heel snel over heel veel geld en over bedragen die zomaar in de tonnen kunnen lopen. Neem je een aansprakelijkheidsverzekering particulieren, dan wordt het risico op een niet te betalen rekening een stuk kleiner in elk geval.

Meer dan een miljoen mensen hebben geen verzekering

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is niet verplicht. Nu hebben ongeveer 92 procent van de mensen een dergelijke verzekering. Dat lijkt een mooi cijfer, het betekent echter ook meteen dat meer dan een miljoen mensen gene verzekering hebben. Dat is vaak ook meteen slecht nieuws voor het slachtoffer. Heeft de veroorzaker geen verzekering en geen geld, dan blijft een slachtoffer in de meeste gevallen met lege handen achter.

Hoogte premie afhankelijk van verschillende factoren

Doorgaans kost de maandelijkse premie voor een aansprakelijkheidsverzekering je niet meer dan een paar euro per maand. Door dat kleine bedrag kun je veel ellende besparen. Hoe hoog de premie precies is, is afhankelijk van onder meer het verzekerde bedrag, het eigen risico, de gezinssamenstelling en eventueel extra clausules.

4.9/5 - (26 stemmen)
Vergelijk & Bespaar
  • Vergelijk snel & eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Eenvoudig aanvragen: bespaar tot maar liefst: € 150,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten.
Aanbevolen door experts
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten.Consumentenbond logo