Aansprakelijkheidsverzekering kind

Kinderen kunnen heerlijk spelen. En dat gaat er niet altijd even rustig aan toe. Het risico dat er eens iets omvalt of kapot gaat, is dan ook groot. Als je kind bij anderen thuis schade veroorzaakt, ben jij daarvoor aansprakelijk. De kosten van de schade moeten worden betaald. Bij kleine bedragen is dat niet zo heel erg. Maar als de schade groter is, lopen de kosten behoorlijk op. Daarom is het belangrijk een aansprakelijkheidsverzekering voor je kind af te sluiten. Die dekt de kosten van schade die jij of je gezinsleden veroorzaken bij anderen. Het gaat dan niet alleen om schade aan spullen. Ook als er iemand gewond raakt door jouw schuld, betaalt de verzekering de kosten. De aansprakelijkheidsverzekering is ook geldig voor je kind of andere gezinsleden. En dat is een fijn idee als je kind bij vriendjes gaat spelen. Of een nachtje uit logeren gaat bij opa en oma. 

Welke schade wordt er wel of niet vergoed door een aansprakelijkheidsverzekering kind?

Stoot je kind een dure vaas om of schiet hij een bal door de ruit van de buurman? Dan betaalt je aansprakelijkheidsverzekering van je kind de kosten. Dat geldt ook als er letselschade is. Je kind heeft een skateboard in het pad laten slingeren, waarover de buurvrouw struikelt en haar been breekt. In dat geval vergoedt de verzekering de kosten van de letselschade. Een aansprakelijkheidsverzekering is eigenlijk onmisbaar. Zeker voor gezinnen met kinderen. Er zijn een paar uitzonderingen op de dekking van een aansprakelijkheidsverzekering voor je kind. Als je zoon vuurtje heeft gestookt in de schuur van de achterburen bijvoorbeeld. Of met opzet een schutting heeft vernield. Ook schade aan spullen die eigendom van het gezin zijn, vergoedt de verzekering niet. Net als schade die door een auto of ander motorvoertuig wordt veroorzaakt. Lees de voorwaarden van de verzekering altijd goed door. Dan weet je precies welke schade er gedekt wordt.

Hoe lang kunnen kinderen worden meeverzekerd?

Een aansprakelijkheidsverzekering heeft vaak een gezinsdekking. Dat betekent dat gezinsleden meeverzekerd zijn. Meestal zijn kinderen tot hun 18e jaar meeverzekerd met de ouders, soms nog wel langer. De voorwaarde is dan wel dat ze thuis wonen, of op kamers wonen vanwege hun studie. Hoe ouder het kind wordt, hoe sneller het zelf aansprakelijk wordt gesteld. Is een kind jonger dan 14? Dan ligt de aansprakelijkheid altijd bij de ouders. De ouders zijn aansprakelijk als hij de schade door een actieve handeling heeft veroorzaakt. Je bent niet aansprakelijk als je kind bijvoorbeeld iemand niet heeft gewaarschuwd voor dreigend gevaar. Bij 14- en 15-jarigen zijn de ouders aansprakelijk als ze het gedrag niet hebben voorkomen. Anders is het kind zelf aansprakelijk. Vanaf 16 jaar zijn kinderen altijd zelf aansprakelijk voor schade bij anderen. Het is soms lastig uit te zoeken of de schade komt door een onrechtmatige daad van je kind.

Beste aansprakelijkheidsverzekering kind

Er zijn vele aanbieders van aansprakelijkheidsverzekeringen voor je kind. De voorwaarden en premie verschillen per verzekering. Wil je weten welke aansprakelijkheidsverzekering voor je kind het beste is? Vergelijk dan de verschillende verzekeringen met gezinsdekking met elkaar. Dat doe je snel en gemakkelijk op  Aansprakelijkheidsverzekering.nl. Zo zie je direct welke verzekering het beste bij je situatie past. En hoeveel premie je betaalt. Aansprakelijkheidsverzekering geeft onafhankelijk advies over allerlei verzekeringen, zowel zakelijk als privé. Heb je de verzekering van je keuze gevonden? Sluit deze dan direct af. Voor een lage premie ben je goed verzekerd tegen schade. Een aansprakelijkheidsverzekering voorkomt financiële problemen door hoge schadekosten. Let bij het vergelijken van de verzekering op de premie, het eigen risico en de dekking. Dan kun je moeiteloos de perfecte aansprakelijkheidsverzekering kind vinden. 

Waarom sluit je aan aansprakelijkheidsverzekering kind af?

Kinderen zijn vaak aan het spelen en tijdens dat spelen wil er nog wel eens iets stuk gaan. Als dit iets kleins is, is dat niet zo’n probleem. Het wordt anders als jouw kind elders zonder opzet grote schade aanricht. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je gedekt voor die schade en dat is ene geruststellende gedachte/

Moet je per se een aansprakelijkheidsverzekering kind afsluiten?

Je kunt een aansprakelijkheidsverzekering kind afsluiten, je kunt wat betreft deze verzekering ook kiezen voor een gezinsdekking. Dan is elk gezinslid, en dus ook de kinderen, verzekerd. Daarnaast kun je overigens ook een alleenstaanden verzekering afsluiten.

Hoe vind je nou de beste aansprakelijkheidsverzekering kind?

Op zoek naar de beste aansprakelijkheidsverzekering? Lees je dan eerst goed in en ga vervolgens de verschillende verzekeraars goed met elkaar vergelijken. Op basis van dat vergelijk weet je zeker dat jij de voor jou beste verzekering afsluit.

Vergelijk & Bespaar
  • Vergelijk snel & eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Eenvoudig aanvragen: bespaar tot maar liefst: € 150,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten.
Aanbevolen door experts
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten.Consumentenbond logo