verzekeringen voor flexwerkers

Nu ook aansprakelijkheidsverzekering en AOV voor flexwerkers

verzekeringen voor flexwerkers
verzekeringen voor flexwerkers

Als flexer of freelancer is het al een behoorlijke klus om je hoofd boven water te houden en voldoende werk te vinden. Het leek nog moeilijker om ook aan de sociale zekerheid te werken. Nu is er echter Temper, het online prikbord voor flexwerkers. Deze organisatie maakt het ook voor freelancers mogelijk een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten en introduceert nu een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering en AOV voor freelancers

Temper biedt mensen die met name via dit platform aan hun werkzaamheden komen de mogelijkheid aan om zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Eerder dus al, lanceerde het digitale prikbord dus een aansprakelijkheidsverzekering. Bijzonder aan deze verzekering is wel dat die per shift afgesloten kan worden. Het aanbieden van de verzekering doet Temper overigens in samenwerking met het Tulpenfonds.

De AOV is voor mensen met Temper als primaire inkomstenbron

De AOV zal de mensen die primair klussen via Temper 50 euro bruto per maand kosten, zo’n 35 euro netto. Deze verzekering is niet per shift beschikbaar. Temper benadrukt dat vooral de mensen die fulltime werken met temper als inkomstenbron een verzekering af kunnen sluiten. Ook studenten kunnen dat. Voor die groep zou bijvoorbeeld een ongevallenverzekering meer op de plaats zijn. Temper wil met het invoeren van deze verzekeringen proberen de sociale zekerheid voor freelancers naar een hoger plan te tillen.

Temper staat ook wel bekend als het digitale prikbord

Platform Temper wordt wel het digitale prikbord genoemd. Het concept is simpel. Opdrachtgevers plaatsen er hun klussen en de freelancers die een profiel hebben op Temper kunnen reageren.

Vergelijk & Bespaar
  • Vergelijk snel & eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen
  • Eenvoudig aanvragen: bespaar tot maar liefst: € 150,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten.
Aanbevolen door experts
Een aansprakelijkheidsverzekering hoort thuis in ieders basispakket van financiële diensten.Consumentenbond logo